29 October 2007

Extrautmaning #14 - Tankar om och kring motivation

Motivation är en stående ingrediens i mitt liv. Eller kanske bristen på det emellanåt. Oavsett vilket har jag skrivit ner mina tankar om och kring motivation utifrån en 10-lista.

"Motivation kan komma från många olika källor. Eller vadå komma? Du behöver själv vara aktiv för att det ska komma dig tillgodo. Det är bara den enskilda individen som kan motivera sig själv att göra saker och ting. Det utesluter dock inte att någon annan peppar och stödjer mer eller mindre galna idéer hos andra. Det finns mycket som vill genomföras och tiden eller bristen på densamma hjälper till att såväl prioritera som motivera. När pressen ökar ökar även motivationen att bli klar. I grunden handlar motivation i mångt och mycket om viljestyrka att kanske åstadkomma eller uppnå något. Nyfikenhet att sedan upptäcka och uppleva i kombination med modet att faktiskt göra det är klara fördelar som motiverar. Upplevelser och upptäckter handlar även om paus från vardagen och det inrutade. Att se nytt och/eller på annat sätt kan verkligen motivera. Ständig rörelse innebär att det händer något och det motiverar mer än att stilla stå bredvid och iaktta när andra agerar. Egentligen kan den här listan göras hur lång som helst och för att inte missa något avslutas den med allt. För tänk efter - allt kan motivera bara du själv vill."

Så... ställ dig frågan om du är tillräckligt motiverad för att följa dina drömmar och mål? Annars kanske du ska omvärdera din eftersträvade utopi... :)

1 comment:

Anonymous said...

så sant, så sant!