30 October 2007

Ett litet ord #15 - Nyfiken gul på naturen

Gult är snyggt. Helst tillsammans med svart. Det här också en av mina få LOs med många foton på samma sida. Fast det kändes rätt att ta med flera foton där han upptäcker saker som gömts i tö under den promenad vi tog i vårsolen. Det handlar om en pinne, tussilago, blåsippor och ett kottdjur (som morsan byggde). Journalingen handlar om den gula overallen som gått i arv, om nyfikenheten att upptäcka saker och om att om våren blommar allt ut i naturen - allt som samlat på sig energi under vinterhalvåret - samt att han också blommar ut när vi går på upptäcktsfärd.

Det kan noteras att jag suktat helt i onödan efter ett visst alfabet. Det gick ju alldeles utmärkt att skriva och rita det själv... Åsså blomstren som är inpluttade i a, r och e i det aktuella ordet är en sån där sak som jag tänkt på att göra länge länge nu. Här passade det eftersom det matchar blommorna som sitter upp över det stora fotot samt temat med att det blommar i vårsolen.

2 comments:

Anonymous said...

den blev ju görcool! nästan så att gult faktiskt är snyggt. gillar ordleken med titeln.

Anonymous said...

Åååhhh - det här är en av de bästa LO´s jag sett :) Rubriksättningen, temat och den kaxiga och klara gula färgen är bara så bra!
Mvh PysselLotta