30 April 2009

Knalligt påskris - Kort

Påskris. Är det sånt som vi fjuttar på ikväll för att ge plats för det nya? Kanske... Påskris är annars något av en klassiker i samband med påsk. Påskris är helt enkelt den dekoration som är min första association till påsk och därför är den givet att använda påskris på, till exempel, ett påskkort.

Är det inte lite 80-talsvarning för det här kortet så säg? Själv minns jag alla dessa lysande kläder och accessoarer som vi iklädde oss när vi gick på galej, konsert eller till vardags... ;) Tänk att dessa neonfärger är i ropet igen...


Hur som helst, jag ville helt enkelt slå på stort och valde neon för detta påskkort. Vasen är klippt på fri hand. Äggen och cirklarna är punchisar som jag klistrade på kortet innan jag ritade dit riset. Resultatet är ett riktigt sprakande påskkort.

Spontant ser jag att det går att använda exakt samma upplägg och istället rita blomstjälkar (och blad) mellan punchisarna. Resultat blir då ett färgstarkt blomsterkort.

För fler påskalster i knalliga färger - klicka här.

29 April 2009

Godislådor

Inför årets påsk valde jag att slutföra ett projekt som pågått alldeles för länge. Det har gått två år sedan jag påbörjade dessa godiskorgar...

Nu är i alla fall två av dem klara. Jag har två till påbörjade någonstans...


Jag valde att sätta ihop två papper för att få en stabil bas. Ett färgat papper är ihoplimmat med en tapetbit innan jag klippte ut asken. Så långt hann jag för två år sedan.

Nu vek jag äntligen ihop två askar och dekorerade dem med påsktema. Alla dekorationerna är ritade och färglagda av mig. Självklart ska det vara påskliljor, matrjosjkor (ryska dockor), lite gräs, fjäderfän, fjärdar och godis till påsken. ;)


Askarna är exakt lika och ändå olika beroende på att färgerna, banden och dekorationerna varierar. Det var trevligt att göra dem just så lika och ändå olika.

Å visst kan vi ge bort liknande godislådor oavsett om det är påsk eller inte. Använd dessa för inspiration till en vårgåva till en gottegris. :)

För fler påskgömmor och påskägg - klicka här.

Trevlig påsk med hararna - Kort

Ibland är det där små överblivna dekorationerna just det som behövs för att skapa ett kort... För det här kortet har jag byggt upp ett landskap av "spill" som jag hittade i min jakt på påskrelaterade dekorationer.


Påskhararna är kvar sedan jag ritade ett gäng när jag gjorde påskkort för något år sedan. Gräset är en liten spillbit som jag klippte på fri hand. Blomman och texten är nyritade.


Punchinellan är en rolig detalj och jag tyckte silver gav bäst effekt. Zigzagbandet, molnet och fjädern är en andra fräscha detaljer som förhöjer helheten.

Kortstommen som går i pastell är målad av mig medan sonen målade med sina fingerfärger. En intressant detalj är att jag vänt på färgen för himlen och marken...

För fler påskalster som går i pastell - klicka här.

28 April 2009

Wow - I love your blog - Award


Denna fick jag för ett bra tag sedan av Cajaba.


Med följande motivering
Maxell, hon har en så helt annorlunda stil än jag, men gör skithäftiga grejer!!

Tänka sig vad några ord kan göra för en människa. Jag känner mig varm inombords. Tack Cajaba.

Har du inte besökt henne innan är det tid att passa på. Hon skapar härliga alster i något som i mina ögon är Cajabas stil. ;) Dessutom fotar hon en hel del och naturen inklusive blommor är ett ständigt återkommande motiv.

Nu är det meningen att jag ska skicka denna vidare till åtta bloggar. Hrmm... *tänker*... det är väldigt skralt med kommentarer här även om det förekommer besök. Samtidigt har jag noterat ett mer eller mindre allmänt ökat fiske efter kommentarer och besök i diverse bloggar. Jag hakar på trenden och säger att kommentera något jag skapat så jag vet att du finns. Annars har jag ingen möjlighet att hitta nya eller gamla härliga bloggar fullspäckade av inspiration, dvs såna bloggar som jag älskar... och därmed kan ge utmärkelser till. ;)

Ja, det hänger även ihop med att jag är mäkta medtagen på grund av sjukdom och därför går min hjärna inte på högvarv... Jag behöver helt enkelt lite hilfe... ;)

Jag skickar vidare denna award till
Cajaba - Hon får den tillbaka för att hon inspirerar mig med sitt mångsidiga pysslande som en gång i tiden fick igång min skalle. Visst hade vi kul?
Har du blogg nummer 2?
Har du blogg nummer 3?
Har du blogg nummer 4?
Har du blogg nummer 5?
Har du blogg nummer 6?
Har du blogg nummer 7?
Har du blogg nummer 8?

Framtiden får utvisa om och i såfall vilka bloggar som kommer att läggas till i det här inlägget...

Med en tulpan.... - Kort

Här har jag valt att utgå från klassiskt påskgult (om än i ljusare ton) som jag kompletterade med en passande komplementfärg - lila.

Credits to Creating Keepsakes for the flower pattern.

När jag ser det här kortet tänker jag direkt på våren och påsken. Gult och ljuslila i kombination gör att jag ler...

Självklart passar det här kortet med vilken text som helst. Kanske skriva "Tack" eller "Grattis"?

För fler påskalster som går i pastell - klicka här.

Ett upphottat påskkort

Ibland går det att bygga vidare på saker och ting. Det är just vad jag gjort med detta kort...


Jag hittade igen ett påskkort som jag gjorde för två år sedan och tänkte att det var väl inte så fräckt, men jag kan göra om. :) Grunden med den underliggande skissen och mitt ritade motiv (inklusive separata fötter som sitter lite lite på distans) hade helt enkelt potential...


Texten minns jag att jag valde för att få ett sammanhållet tema för hela kortet och framförallt anspela på solens varma strålar. Blommor! Oj så det kan gå. De kommer från ljusmanchetter och jag är nöjd med att jag faktiskt ritade mitt eget blomcenter i en helt avvikande färg.

Ändringarna då? Jag valde att rita dit detaljer som gräs och blomblad direkt på kortet och en ram runt om. Resultatet är ett mer livfullt kort med större karaktär och även mer maxell.

Troligen är det exakt sånt här som kallas utveckling. När du ser något du redan gjort och direkt associerar till att oj, det där kan jag göra om och förhoppningsvis blir det bättre...

För fler påskalster som går i pastell - klicka här.

Påskalster på ingång...

ja brukar väl inte skapa så mycket kring påsken, men i år har jag spottat ur mig en del.

Kommande uppdateringar har således påsktema. En del fungerar även som direkt inspiration till allmänna vårtolkningar med mer eller mindre justeringar.

27 April 2009

Våffelmonster - Layout

Från semlor till en annan läckerhet - våfflor. Mums! Jag är helt tokig i våfflor och har flera berättelser kring dem. Därför var utmaningen att skapa med det karakteristiska våffelmönstret mycket passande för mig...

Jag hittade dock inte igen det våffelfoto som jag vill scrappa. Istället hittade jag dessa foton från våffeldagen 2006.


Hemma hos oss serveras våfflor då och då och självklart på våffeldagen. Grabben är, liksom sin mor, tokig i dem. Det gav titeln våffelmonster - som en variant av kakmonster.


Alla våfflor är ritade och färglagda av mig. Några kanske tycker att fotonas kvalitet har mer att önska. När denna layout scrappades hade jag enormt datorstrul och därför fick jag dessa effekter på köpet. Å ja, jag gillar dem på något charmigt sätt.

Bakgrundspappret har legat till sig länge. Det var sommaren 2004 som jag, medan min då purfärske grabb sussade sött, färgade in det med te. De guldfärgade detaljerna anknyter såklart till att vi alltid serverar våfflorna med skogens guld, det vill säga hjortronsylt. :)

För historia, fakta och kuriosa om våfflor - klicka här.
För fler våffelalster - klicka här.
För våffelrecept - klicka här.

Tillägg: Jag har fler såna här infärgade papper från sommaren 2004. Något har jag redan använt, men något finns kvar. Det är alltså flera olika saker som jag använt för att färga in dem och jag får ett brett leende när jag tänker på mitt fria exprimenterande med de resurser jag hade att tillgå. Jag borde verkligen testa fler varianter...

Bjud på fika med semlor och te i vår - Kort

Semlor, fettisdagsbullar, hetvägg - kärt barn har många namn. Det känns som om det var ett tag sedan vi åt semlorna nu. Ändå är det rätt ok att visa upp det här kortet nu. Det var trots allt "tabu" att äta semlor från fettisdagsdagen och påsken eftersom det är fasta. Som Sverige av idag ser ut är semlor något som äts året runt och just nu - så här strax efter påsk - är det helt ok att frossa i dessa läckerheter igen. Passa på att sno ihop en deg och bjud på bullfest i vår. ;)

Jag gillar semlor, men det är långtifrån alla i min omgivning som gör det. ;) Ändå händer det att vi fikar någon semla...


Semlorna har jag ritat själv och visst har de vissa likheter med hamburgare... Tepåsen innehåller såklart en utdragbar tepåse i form av en tag där tid och plats står.

Tänka sig att jag också använde mig av en mönstersax för att klippa till en bård. En bård som sedan fick en rejäl omgång med chalk. Det är en härlig känsla att jag ibland kommer ihåg att använda dessa "bortglömda" redskap. De är trots allt användbara. Vad skapar du med mönstersaxar?

För fler alster med semlor - klicka här.

Fler uppdateringar

Den har varit skralt med uppdateringar i den här bloggen... Sjukdom som kom emellan och som gjorde att jag inte orkade vara uppe. Det är inte bra än, men jag bestämde att ny vecka - nya tag.

En del i dessa nya tag är att sitta här en stund och skriva, klicka och lägga in nya inlägg i bloggen. Det finns en del att uppdatera med och det räcker för en två veckor framöver om jag tar ett inlägg om dagen. Förhoppningsvis har jag tillräckligt med ork för att klara av det. Å kanske blir det mer än ett om dagen...

Stay tuned... ;)

26 April 2009

Pippifåglarna fick ett fågelbord

I vinter har vi för första gången satt upp ett fågelbord som kom med huset. Vilken lycka!


Idag presenteras ett inlägg med fokus på fåglar. De är överallt inklusive i vårt skapande. Jag har med två alster där vårt fågelbord ingår.


Klicka här för att se fler fåglar.

Nu får det vara nog...

Det sa jag redan för över en vecka sedan. Nu har det gått mer än en vecka till. Ändå är varken jag eller grabben piggare än.

Jag åkte på en pencillinkur och den verkar inte fungera så bra. Dock ska jag äta mig igenom hela och med tanke på dosen är det inte underligt att jag är matt, trött och illamående mest hela tiden.

Grabben fick pencillin i ögona och det har i stort sett rättat till sig vid det här laget, men oj va trött och medtagen han också är. Det är som om någon bytt ut han. Han sover mest hela tiden varför det är en enorm skillnad motför den spralliga grabb som brukar vara här. Han är också mäkta förbannad emellanåt. Jag kan inte annat än förstå hur han känner det då jag vet hur jag själv känner mig.

Igår var första dagen på veckor som jag fick i mig ett rejält och ordentligt mål mat. Samma för grabben. Sedan somnade vi - typ. Några timmar innan hostan satt igång. Om det ändå gick att sova en hel natt i sträck någon gång. Det vore skönt.

Slitsamt. Det är bara förnamnet av vad det är. Det har fått såna enorma konsekvenser som inte alls är roliga. Dock har vi inget annat val än att vänta ut skiten.

Vårsolen får vi ta en annan dag...

19 April 2009

Baby - Kort

Dop eller namngivningsceremonier förekommer - av någon anledning - nästan inte alls i vårt liv. När Skrotboken valde att skapa med just det temat kände jag att jag ville ge mig i kast med det hela och skapa så där snutteduttigt. ;)

Graden av snuttedutt överlåter jag till betraktaren att bedöma. Jag kan väl säga att jag själv tycker att det är stora delar av mig och mitt skapande i kortet och det är vanligen inget jag förknippar med snuttedutt. Återigen blandar jag kontraster. Chalk och färgläggning i "dova" toner kombineras med linjer, prickar och dekorationer med rena klara linjer.


Jag ville låta det här kortet bli sött och gulligt och ändå inte för mycket. Färgvalet står min ömma moder för och det var den gröna färgen som jag fick arbeta vidare med. Resultatet är ett något annorlunda dopkort till en söt liten teling som får sitt namn. :)


Dessa dimensioner. Ack vad jag gillar att skapa med såna...

För fler alster med tema dop- eller namngivning - klicka här.

Hur sjuk får man vara?

Det är en högst motiverad fråga för tillfället.

En vecka har gått och det enda som förbättrats för mig är att den konstanta frossan är borta. Nu kommer den bara ibland. Huvudvärken, slemmet, hostan, snoret, illamåendet och allt annat har bara intensifierats.

Dessutom har det spridit sig till grabben. Huga. Huga. Det gör ont i mig att se han må minst lika illa som mig. Barnkalaset som han sett fram emot pågår för tillfället. Vi kan såklart inte delta... Det sörjer han - mycket. Jag med...

Min far är inte heller pigg och kry än. Han har alltså varit sjuk i över 4 veckor eller en månad nu. Kommer det att vara lika länge för oss? Jag orkar inte!

Dessutom har jag inte tid att vara sjuk. Det har redan kostat mig början till en bättre framtid eftersom jag fått skjuta på en utbildning som jag skulle ha gått. Det innebär även att jag inte är kapabel att ringa en massa samtal som jag borde ringa... Typiskt att det skulle komma just nu när saker äntligen började röra på sig...

15 April 2009

Så här sjuk har jag inte varit på länge...

För tillfället mår jag verkligen inte bra. Jag råkade på förkylning som heter duga efter att jag träffat min far som kom hem från Polen. Jag har varit sängliggandes i enorm frossa med ett huvud som sprängs i småbitar. Idag har jag tvingat mig själv att sitta uppe en stund för det går inte att bara ligga ner. Dock kan jag inte röra på mig för världen snurrar och hostan kommer som ett brev på posten.

Igår kväll hade sonen starka tendenser till öroninflammation. Han är med mormor och enligt rapporterna vakande han utan ont i morse. Vi får hoppas att han klarar sig...

Jag uppdaterar här för att ha något stillsamt att sysselsätta mig med. ;)

Mina pennor - skisstolkning

Sofia har inspirerat med en skiss.


Går det att få för många pennburkar? När jag såg Sofias skiss bestämde jag att altra ännu en av alla dessa odekorerade pennburkar vi har börjat samla på oss.


Jag kände att skissen passade bättre när den vridits ett kvarts varv moturs. Jag började med att måla hela burken svart för att få en ordentlig och kontrastfull bas. Till detta valde jag ut ett färgglatt papper för att representera den glädje som färger ger mig.


För att få extra färg valde jag att stämpla bokstäverna i "samma" färger som ingår i mönsterpappret och matcha med ett gäng stjärnor. Avslutningsvis lät jag tre zigzagband i matchande färger representera skissens swirls.

För fler skisstolkningar - klicka här.

12 April 2009

Vad är det som varar till påska?

I början på det nya året skrev jag följande i ett inlägg
Varar till påska?

Idag bör jag har publicerat alla julrelaterade saker.

Eller...

kanske finns det något kvar...

som jag sparar till påsken? ;)

Här kommer... grabbens och mitt tittskåp med vintertema. Självklart är julen med. ;)
Photobucket

Den här vintern har det varit en "riktig" vinter. Vi har haft och har än metervis med snö som täcker marken. Därför var snötemat givet. Figurerna är en udda uppsättning som vi inte använde till något speciellt. Nu drar tomten en vals på sitt dragspel och den luvbeklädda hunden gungar i takt. De befinner sig i ett frostbitet vinterlandskap där snön faller.Frostbitna närbilder. Notera speciellt sockerteckningen som utgör bakgrund. Det gnistrar om den...

Här hos oss är det ännu allt annat än snöfritt. Vi har fortfarande stora enorma höga snöhögar kvar. Säkerligen mäter de uppemot närmare en meter på vissa ställen. Det har även blivit lite kallare och strecket ligger runt nollan. Häromdagen snöade det... Tja... krasst sett behöver vi fortfarande bara titta ut genom fönstret för att få inspiration till vårt tittskåp...

10 April 2009

Påminnelse om helt gratis inspiration

En del gör verkligen inget idag och det har jag full respekt för. Om jag räknar bort dessa personer återstår det säkerligen ett helt gäng med personer som mycket väl skulle kunna skapa något från den skiss som jag gjort...

Idag den 10e är sista den att skapa och det vore väl trevligt att få in åtminstonde en tolkning? Jag tycker inte att det är för mycket begärt...

Eller... va sjutton vet jag?

Mycket. ;)

Det här inlägget är en påminnelse om helt gratis inspiration. Ta del av den genom att läsa här.

PS. Om någon skulle ha undrat stämmer det mycket riktigt att jag hör till dem som inte säger "glad" om den här högtiden... Min anledning låter jag dock vara osagd.

09 April 2009

Påskinspiration och en (s)kär utmaning

Idag är det skärtorsdag och för en del börjar påsken just idag. Flera arbetsplatser arbetar bara halv dag idag och eftermiddagen ägnas kanske åt att förbereda stora påskmiddagen, att storhandla alla ägg och flera tunnor sill osv. Någon kanske har tid över och kan sätta sig ner för - en säkerligen behövlig lugn stund - med påskpyssel.

Jag har redan nämnt att Skrotboken publicerar påskinspiration. Från igår och några dagar framöver fortsätter vi att inspireras av påsken.

Här kommer tjuvkikar på en del av det jag skapat. Vår ekonomi har verkligen inte plats för scrapinköp som det är just nu. Jag har inte lagt en beställning sedan i december... Tragisk, men sant. Det sägs att nöden har ingen lag och många kreativa och "bra" lösningar uppkommer när vi ställs inför "problem". Jag försöker att inte sörja avsaknaden av scrapnyheter genom att återigen utmana mig själv.

Ett genomgående tema är att jag skapat ekonomiskt och personligt. Jag har helt enkelt tagit vad jag har och också ritat och målat flera motiv själv. Klicka på bilderna för mer information.

Alternativ förvaring till påskgodiset

En KÄRringaktig layout ;)

Tulpaner hör till våren och påsken

Avslutningsvis ska vi inte missa berättelsen om Barbie och utmaningen att skapa i rosa om denna stilikon. All information hittar du här.

Han har gjort en fjäderkyckling - Kort

För ett par helger sedan publicerade Skrotboken påskpyssel med och av barn. Sofias dotter gjorde ett kort med en påskkyckling av fjädrar. Igår fick jag just ett sånt kort av min son som han gjort på förskolan.


Själv har jag lite svårt för att blanda vilka färger som helst och därför blir jag extra glad när jag ser hans kreativa frihet. Resultatet är verkligen ett glatt, varmt och härligt kort. Jag gillar det - mycket.

08 April 2009

Baby, you rock - Kort

Svart i kombination med gult, geometriska former och skitigt rocktema. Det här är ett kort som är mycket mig.


Det svarta slitna och skitiga bryter av mot det knalligt rena gula. Ja, jag gillar sådana här kombinationer av kontraster...


Jag ritade döskallen och fäste den med 3D-kuddar i två lager för att få extra mycket dimension till kortet. Bokstäverna är såklart också gjorda av mig. :)

För fler kärleksinspirerade alster i alternativa färger - klicka här.

Sist säger jag grattis till någon som rockar rätt rejält. ;)

07 April 2009

Admit one dream - Kort

För att skapa det här kortet har jag letat reda på saker som legat riktigt länge. En del av de små detaljerna är saker som kom med i små scrappaket som jag införskaffade i början av mitt skapande, dvs våren och sommaren 2004. Åsså är det blommor. Jag har helt enkelt inte vetat var eller hur jag ska använda dem, men skam den som ger sig... ;)


Resultatet är ett relativt utmanande kort som går i tema kärlek i kärlekens färger.


Fjärilen är en stämpel som jag - ve och fasa - glömt bort att jag har i min ägo. Jag gillar utseendet med skarpa linjer samtidigt som det är detaljrikt. Självklart var jag "tvungen" att böja upp fjärilens vingar för att på så sätt ge den "liv". Jag har överlag använt dimensioner i olika former på detta kort. Det här är ett typiskt kort som min mor brukar sitta och fingra och känna på...

För fler kärleksinspirerade alster i kärlekens färger - rosa och rött - klicka här.

06 April 2009

En massa frågor... och svar

För ett tag sedan hittade jag en lista med frågor och svar i Ankis blogg. Jag gillade att läsa frågorna och hennes svar och tänkte att va sjutton... jag gör det jag med en dag när inspirationen infinner sig och jag inte har något bättre för mig. ;) Håll tillgodo.

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
(rad 3) ..., no distinc-
(rad 4) tion between the urban and rural worlds seems meningful
(rad 5) any longer.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Partiklar i luften eller inget ;)

3. Vad såg du senast på TV?
Tecknat med konstapel Dribbel.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Snart halv nio på morgonen. (9.22 visar uret)

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Passande nog är det "Meglomania" med Black Sabbath som fyller mina öron med ljuv musik...

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Lämnade grabben på förskolan.

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
En Skypekonversation och vad jag borde uppdatera med i min blogg... Jag kan aldrig sitta vid en dator utan att göra flera saker samtidigt.

8. Vad har du på dig?
Linne och braxer.

9. Drömde du något inatt?
Inte vad jag minns.

10. När skrattade du senast?
För några timmar sedan.

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Rastlösa jag själv? ;) Nej, det finns finns två inramade intyg/diplom/bevis/"gesällbrev" som bevisar mina akademiska färdigheter här i livet.

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Igår kväll såg jag och grabben en riktigt konstig ledtråd när vi var på jakt efter såna. ;)

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Härligt tidsfördriv där jag kan svara "fritt" på ett antal frågor. Det fyller sitt syfte och vem vet? Det är kanske någon som är intresserad av att läsa...

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
*skäms lite* Jag minns inte... Troligen var det således en dussinfilm eftersom den inte verkar ha gjort något bestående intryck på mig. ;)

15. Om du blev mulitmiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle först och främst köpa mig skuldfri. Sedan skulle jag överväga hur jag bäst kunde bidra till en bättre värld... och agera. ;)

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om!
Jag är rätt snäll av mig. ;)

17. Tycker du om att dansa?
Hahaha. Hahaha. Hahaha. Vilken klassisk fråga! Jag står hellre i baren...

18. George Bush?
Min första association är en annan klassiker. "Say no to Bush!" *rodnar lite*

19-20.Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Ett namn är bestämt och det har min son. Sedan känns det rätt meningslöst att svara på frågorna. Dock kan jag säga att mina barns namn är på något sätt omskrivningar av mitt eget namn och alla har ett namn som har en bra(tm) betydelse. Om det nu visar sig att jag ska avla mer vet jag att det namnet kommer den dagen vi ses.

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Been there, done that...

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Egentligen vore det nog bäst om det är tyst...

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
Samara, Birgitta, Metal och Kosepute. Sen erkänner jag vad jag sett på den sista tiden genom att jag gör en "Järvheden" och "Breaking the law". Jag önskar att alla som får för sig att svara på frågorna eller redan har gjort det visar mig till var jag kan hitta svaren. *smått nyfiken i en strut* ;)

Du är min bunny - Kort

Ljusblått, brunt och vitt är en färgkombination som jag har börjat uppskatta sedan jag såg min son iklädd kläder i just de färgerna. För mig är det en rogivande färgkombination som blandar såväl kyla som värme.


Egentligen talar det här kortet för sig själv. ;)


För extra effekt stansade jag ett litet hål i en av hjärtats prickar, knöt ett (gardin)snöre i hålet och hängde upp hjärtat. Vanligen är jag inte så pigg på att använda enfärgade band, men genom att komplettera med ett mönstrat band över skapas mer liv till helheten. Just the way I like it!

För fler kärleksinspirerade alster i alternativa färger - klicka här.

Gillar dig - Kort

Till alla hjärtans dag skapade vi som är aktiva i Skrotboken med färger som utgångspunkt. Ett inlägg fokuserade på de typiska kärleksfärgerna - rosa och rött - och använde minst en knapp på varje alster. Som kontrast till det och för att utmana oss själva skapade vi även i alternativa färger, dvs vilken färg som helst utom rosa och rött.

Jag skapade flera kärlekskort och alla kan användas till mer än alla hjärtans dag. För visst gillar vi någon mer än på just alla hjärtans dag? ;) Med våren kommer troligen också den där speciella känslan som förknippas med att vara kär. Idag och några dagar framöver kommer jag att visa upp kort med kärlekstema.


För det här kortet utgick jag från det stämplade hjärtat. Bakgrundens färg provades ut. Jag fastnade för en lila nyans som jag matchade med komplementfärgen gul. Texten och vingarna är ritade av mig.

Å visst är det så att färgerna även hör ihop med såväl våren som hösten?

För fler kärleksinspirerade alster i alternativa färger - klicka här.

Jag ska måla hela världen... skisstolkning

För några veckor sedan inspirerade Evelina med en skiss.


Direkt när jag såg Evelinas skiss kände jag att jag ville använda den för att klä om eller altra en burk. Grabbens pennor stod i en oklädd burk och det var bara att sätta igång.


Finns det något som skulle passa bättre än att tolka ränderna eller remsorna i skissen som regnbågen? Jag la dit en remsa till i skissen för att få med regnbågens alla färger.


Texten i ramen är en klassiker. Den passar prefekt för ibland, ja ibland vill han måla - hela världen. :)

Resultatet är som sagt till min son för att förvara några av hans pennor. Burkens dekorationer kan kännas flickaktiga och burken utgör då ytterligare ett av mina exempel på att det egentligen inte finns några typiska flick- respektive pojkfärger. Jag ser burken som neutral.

Jag ser burken också som glädjespridande med alla regnbågens färger. Den är en rolig färgklick i inredningen och nog sjutton är den inspirerande.

För att se fler skisstolkningar - klicka här.

05 April 2009

Barnen är med och pysslar

En viktig aspekt i pysslandet som jag tagit fasta på är att på möjligaste sätt engagera min son i kreativiteten. För mig som ensamstående mor faller det sig naturligt. Hur skulle jag annars få tid till att ens skapa?

Därför är jag glad - mycket glad - att flera inom Skrotboken delar denna syn. Vi har flera gånger publicerat alster och temaaslster där barn skapar eller är med och skapar. Vi sätter hos helt enkelt ner och låter våra barn skapa.


Häxans hus av maxell och son

Visst tar det tid ibland och det blir inte exakt så där som vi själva skulle ha gjort. Det spelar dock ingen roll eftersom det viktigaste är att vi har en stund tillsammans där vi gör något tillsammans. Resultatet av det hela kan därmed aldrig bli fel. ;)

Nedanstående lista innehåller länkar till en del av de pyssel som Skrotboken publicerat under rubriken "Vi låter barn skapa".

- Dekorera ditt hem med höstliga dekorationer av Alien_Bling - Innehåller häxans hus som maxell skapade tillsammans med sin son
- Våra barn tar in hösten av Bi och maxell - Barnens tittskåp med hösttema
- Mall till höstmus av Bi - En mall till musen som Sam har med i höstens tittskåp
- Höstens färger - Del 6: Beige av maxell - Innehåller en härlig semesterlayout skapad av Sam och Bi
- Fristajlad fars dag - att hitta scrapskatter i vardagen av Scräpemma - Innehåller personlia farsdagspresenter (layouter) till far skapade av RonjaS och Sam
- Vi bakar inför Halloween av Bi och Sam
- Jag syr godispåsar till Halloween av Sam
- Julklappsstugan 17/11 - Paketkalender - Julkrubba av Bi
- Julklappsstugan 19/11 - Vi syr tofflor av filt av Sam och Bi
- Julklappsstugan 20/11 - Vi skapar magneter med barnen av Skberg74
- Julklappsstuga 4/12 - Vi gör istappar av piprensare av Skberg74
- Julklappsstugan 11/12 - Tomtar av pinnar av Sam
- Julklappsstugan 18/12 - Del 1: Gör snögubbar med barnen av Skberg74
- Julklappsstugan 20/12 - Gör egna julgranskulor av maxell - innehåller min sons altrade julkula
- Julklappsstugan 22/12 - Pynt till granen - karameller av Sam och Bi
- Än är det vinter kvar... - Vinterns tittskåp av Bi och maxell
- Barnens påskpyssel av Skberg74 - innehåller många härliga påskpyssel för barn i alla åldrar
- Barnen pysslar med händer och fötter av Skberg74 - påskpyssel där barn i alla åldrar använder sina händer och fötter tillsammans med färg och skaparExempel på påskpyssel av min son

Två inlägg rörande påskpyssel är högaktuella. För visst är det så att några påbörjar sitt påsklov imorgon och några har en hel vecka kvar tills det finns tid för såväl inomhus- som utomhusaktiviteter som vi gör tillsammans med det käraste vi har? Kika in i Skrotboken och låt dig inspireras. :)

Sikta mot stjärnorna - Kort

Jag fick delar över från rymdlayouten och valde att göra ett kort.


För såväl layouter som kort gillar jag att bygga upp någon form av landskap. Det kan vara mer konkret eller totalt abstrakt. När jag själv tittar på det här kortet förs mina tankar till månlandskap eller månlandning. Inte för att månen är en stjärna, men... ;)


Det här är hur som haver ett upplyftande kort uppbyggt som ett rymdinfluerat landskap. Spaceman!

För fler rymdinspirerade alster - se här.

Spejsad - Layout

Först måste jag be om ursäkt för den massaker jag gjort på det svenska språket för att skriva titeln till den här layouten. ;)

Med det överstökat finns det nästintill oändligt med tillfällen på ett år för att uppmärksamma något som har med rymden (spejs) att göra. I februari uppmärksammade Skrotboken ett rymdtema och skapade med just det - rymdtema. Det handlar om raketer, planeter, utomjordingar, stjärnor och rymdhjältar.

Jag valde att utgå från en rymdkollektion av papper och tillhörande stämplar och skapade en layout om ett spejsat tillfälle. Jag och grabben har en hel del såna tillfällen...


För att förstärka det spejsade temat lekte jag ihop ett fotomontage. En detalj på varje sida skulle vara egengjord och biljetten gjorde jag för ungefär ett och ett halvt år sedan.


För att skapa en spejsad layout i mer än en bemärkelse gick jag hårt åt häftkuddarna...

För fler rymdinspirerade alster - se här.

01 April 2009

Jag har skissat

Ja egentligen gör jag det lite nu och då, men det är sällan som jag följer dessa skisser. :)

Nu har jag i alla fall skissat och även skapat från samma skiss. Den återfinns i Skrotbokens blogg från idag - lurdagen.Hur tolkar du skissen? Skapa och skicka in just DIN tolkning senast den 10e april så har du chans att bli med i Skrotbokens blogg. :)

Kärlekspastiller

Nu var det ett bra tag sedan alla hjärtans dag gick av stapeln, men kärlek är väl aldrig fel? Om inte annat kan vi passa på att sprida kärlek och omtanke i samband med påsken och dess budskap.


"Sweets for my sweet" är ett bekant uttryck. Vilken dag som helst kan vi ge bort sötsaker till någon vi tycker om. Vi kan förpacka det i en rosa burk för kärlekspastiller.


För fler rosa och röda kärleksinspirerade alster med minst en knapp - klicka här.