08 March 2010

100 år idag firas med tävlingar

Idag är det, som säkerligen bekant, den internationella kvinnodagen. Den dagen firar exakt 100 år idag då den instiftades den 8e mars 1910 i samband med den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen i Köpenhamn på initiativ av Clara Zetkin. Syftet var att hedra kvinnorörelsen och för att främja kampen för kvinnors rösträtt.

I flera länder är den 8e mars en nationell helgdag och dagen firas genom att presenter och blommor delas ut till kvinnor. Några, bland annat många feminister, anser dock att det inte finns någon anledning att gratulera med ett ”grattis på kvinnodagen” då dagen till stor del bygger på att uppmärksamma ojämnställdheten i samhället och kvinnors situation världen över.

Med anledning av denna dag pågår två intressanta tävlingar.

Den första står Creativica för. Där handlar det om att skapa en monokrom layout om en kvinnlig förebild. Sista tävlingsdag är den 15e mars 2010. Mer information hittar du här.

Den andra står Skrotboken för. Där handlar det om att använda en av två läckra vintageinspirerade pinupbilder och att använda underklädesrelaterade dekorationer/material på sitt alster. Här finns utrymme för bland annat spetsar, hyskor och hakar. Sista tävlingsdag är 21a mars 2010. Mer information och de aktuella bilderna hittar du här.

Lycka till!

No comments: