02 October 2011

Spökdags med Bo Bunny

Nu framöver hösten när mörkret omfamnar oss om kvällarna passar jag på att visa en spökhistoria. Buuuuhahahaha ;)


Våga öppna... den där dörren. För visst har du rätt nyckel?

Igår (och i fredags i Creativicas blogg) visade jag dels ett kort med Halloweenpapper och dels ett kort med sommarpapper. Båda hade Halloween- och spöktema. Nu är det dags för något större – en layout. Alla papper kan användas till bra mycket mer än vad de ursprunglingen är tänkta till. Bo Bunnys serie Timepice som kom under våren har helt klart vintageinslag och i viss mån även så kallade Steampunkinslag. Det är murriga jordnära toner varför de passar bra till höstskapande. Några papper har klockor och tillsammans med det slitna vintageutseendet passar de perfekt till spöklika tolkningar i allmänhet.

Min layout handlar om den där dörren som jag och min son råkade på en höstdag för några år sedan. Han undrade vad som fanns där innanför och ville öppna den även om det kändes läskigt. För vem vet vad du hittar bakom sådana här gistna gamla dörrar?


Jag använde alltså Bo Bunnys mönsterpapper som grund. Efter att jag måttat in mönsterpappren utan att montera dem blev denna grund stämplad och embossad med två stämplar från ett riktigt användbart set. Dessa stämplar passar både där och – som synes här. Embossingen är gjord i brun glitter.

Jag målade också bakgrunden med akrylfärger i svart och terracotta. Terracottafärgen matchar grabbens jacka och det svarta är aldrig fel. :) Nu räckte det inte för mig att måla med akrylfärg varför jag också målade med svart Puffy Velvet Marker och smetade ut svart Stickles längs med den övriga pålagda färgen. Jag som gillar att kladda med färg blandar gärna flera olika sorter på varandra för att helt enkelt få mer av det goda. :)

På det ligger sedan mönsterpappren. Det är dels sommarpapper från Maja Designs "Sommartider" och dels mönsterpapper från en annan serie av Bo Bunny – ”Mamarazzi”. Sommarpappret är från början randigt i svart och vitt. Jag körde över dem med distresser i några olika färger. Även den smala remsan under, som är baksidan av samma papper från Maja Design, fick smaka på distresserna. Nu passar de ihop. Jag rev isär den smala remsan och monterade delarna med plats för titeln. Den övre rivna remsan gjorde jag inget mer åt. Den passar bra som den är.

Notera gärna de härliga glazed brads och bruna knappar som syns här ovan. Riktigt läckra!


Lite specifik Halloween är det också. Spökena är utklippta från ett läckert skimrande holgrampapper från Reminisce.

Två kikar fram från randig tygtejp (distressad) strax under och bredvid den underbara klockan som finns i bakgrundspappret. För att klockan ska synas bättre satte jag dit ordet ”spökdags” med dessa små bokstavstickers från Kaisercraft. Sedan fyllde jag på med fler dekorationer. mer Kaisercraft i form av en brun klocka – en cardstock sticker från 13th hour – monterad med 3D-kuddar. Ett kors skapades av en höstblomma där jag klippte loss ena blombladet och monterade det lite längre ner. Tomrummet fylldes med en läcker brun knapp trädd med brun floss. Under pappersremsan sitter en snutt gamla ransoneringskuponger.

Ett spöke kikar också fram bakom, det på 3D-kuddar monterade, fotot. Detta spöke håller i de där nycklarna – stämplar från Vilda Stamps som satts ihop till en liten nyckelknippa med hjälp av brun floss. Här är det fler bruna knappar och alla är trädda med brun floss.

På fotot sitter en egentillverkad overlay. Jag gjorde denna för flera år sedan och när jag letade efter något annat kom den fram och även till användning igen. Istället för att sätta den rakt över fotot satte jag den snett. Den blir mer iögonfallande då och blicken dras till det centrala på layouten, det vill säga fotot.

Utmaning

Med detta inlägg vill jag avsluta min fredag här i bloggen med att ge en utmaning.

Gör ett Halloweenalster eller ett generellt höstalster och använd övervägande mönsterpapper som är avsedda för sommarscrap.

För visst hade du rätt nyckel till den där dörren…? :)

Hör gärna av dig med ditt alster. Lycka till!

Med önskan om en ku(s)lig avslutning på helgen – med eller utan mässan i Karlstad
maxell


Materiallista finns här.

Icke-scrapmaterial: Egentillverkad fotooverlay, egentillverkade ordlappar samt gamla ransoneringskuponger

2 comments:

misty said...

another awesome piece of art! You really amaze me!

WillieburgScrapper said...

You take AWESOME shots!!! Great negative space and framing in this one- it's almost abstract which I LOOOOVE!!! Great page too.