06 October 2011

Kanelbullar

Du missade väl inte kanelbullens dag i måndags? Hoppas alla fick minst en av dessa goda smarriga bullar.

För att uppmärksamma denna svenska dag valde Skrotboken att skapa med minst en snurra eller snurrform på ett receptkort.

Här är mitt receptkort.


Jag klippte på fri hand ut en snurrmask som jag använde för att göra snurrformer direkt på kortbasen. I snurrorna skrev jag de viktiga detaljerna från receptet.


Det hela avslutades med pärlsocker i form av små pärlor på bullarna.

Vi vet hur bullarna görs, men för säkerhetsskull har jag ändå skrivit ner de olika momenten på baksidan av receptkortet. :)

För fler snurrade alster - klicka här. Missa inte Pippins tutorial för att med hjälp av tygband snurra läckra blommor eller vad du nu tolkar det som.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper

4 comments:

ElinÅ said...

Oj här har det poppat upp massor av kreativitet sista dagarna, härligt!!! Gillar dina receptkort, vilken smart snurra och vad snyggt det blev att skriva i dom.

maxell said...

Tack!

:) Jag ligger back med att uppdatera min egen blogg kan vi lugnt säga. Förhoppningsvis klämmer jag in att jag får in fler inlägg framöver.

Den där snurran var inte helt lätt. Typ post-it-lim som lite lite följde med när jag drog bort masken. Men... det är också en del av charmen. Handgjort vettu. :) Att skriva i dem var givet. Både min mor och far kommenterade att det var inte praktiskt. Jag är benägen att hålla med... hehe

Mikaela said...

urhäftig och så kanelbullig :) ja vill oxå göra recptsamling

maxell said...

Min samling är inte stor. Dock har jag några från ett par swappar jag varit med i. Faktiskt så att det är rätt tjockt i en pärm. :)