14 October 2011

På skattjakt...

Huga va hösten går fort nu. Det är kallt. Det är mörkt. Det är ja...

... läge för höstmys. Häromdagen visade Skrotboken ett inlägg med höstmys där fokus var på trendiga ädla höstfärgskombinationer. Under hösten och vintern 2011 är juvelfärger en stark trend. På sätt så vis hör dessa naturliga färger samman med höstens naturliga färger och därför blir det ett naturligt val för att scrappa om och med höstmys.

Juveler eller ädelstenar kommer i flera färger och i flera färgtoner. Ibland kan det vara lurigt att hitta rätt färg, men regeln är att det du tolkar som juvelfärg är en juvelfärg. Enkelt va? :)

Mitt eget bidrag till detta är en layout med några juveler eller skatter på...


Skogspromenader och - utflykter är höstmys för oss. Här är vi ute sent en höstkväll och letar skatter - gula skatter - i skogen. :)


Kanske valde jag en hel del blått för denna layout eftersom det är kontrastfärg till gult. Kanske valde jag det för att jag kände för att använda riktigt färgstark blå. ;) Jag har också med en hel del svart samt gråa nyanser med inspiration från svart opal samt en del gult med inspiration från skatterna i skogen och bärnsten.


I övrigt är det ädelstenar i sig som sitter där och glänser samt en rubrik som jag stansat ut från ett papper som jag färgat in med hjälp av raklödder.

Överlag en rätt enkel layout... för att var mig. :)

För fler äldra höstmysiga alster - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Papper infärgat med raklödder (se egen tutorial på annan plats i bloggen), färgad vellum, band, silkespapper, paljetter, raindots och glittertejp

1 comment:

WillieburgScrapper said...

Great color and funky SWEET textures here! LOVE!!!!