08 October 2011

Höstlöven är… sommargula och skapar effektfulla kontraster

På bara några dagar har löven här skiftat i alla färger – så som de alltid gör. Detta år går det fort. De yr och blåser omkring och natten mot fredag var det till och med frost.

För att bryta av mot höstkylan gjorde jag en höstlayout i varma färger. Den visades igår fredag i Creativicas blogg.


Riktigt sommargult passar alltid mot svart. Jag använder det då och då. Här tillsammans med orange för hösttema.


En annan sak som alltid passar är färg av alla de slag. Akrylfärger är lätta och roliga att använda. Smeta lite här och lite där.

Det tredje som alltid passar är ruggade och slipade kanter på foton. Lämna som de är eller gör som här, det vill säga färga in dem. Färgen fastnar mest där det är slipat och ger roliga effekter.

Något som – enligt mig – inte alltid passar är blommor. ;) Här är de dock med. Läckert gula! Det finns otroligt många sätt för att variera pappersblommor. Jag har inte sett just dessa sätt användas förut. Har du?

Blomman här ovan är vikt och snurrad som jag gjorde på en layout för några veckor sedan. Här är det dock blomman något större och därför passade det bra att snurra den runt en blompistill. Färga in blomman, lägg på stickles på blombladen och lägg trassel under.


De två andra blommorna på layouten är ”tvärtom” genom att trasslet ligger över blommans mitt. Vackra glazed brads utgör blomcentrum.

För denna layout åkte symaskinen fram. Mönsterpappren – två sommarpapper från Maja Design, ett julpapper från Landstoken, ett kärleksfullt papper från PapirDesign och ett glitterpapper från DCWV – är alla höstiga så det förslår. Ja, det går att använda och kombinera papper från olika tillverkade oavsett vilka teman de ursprungligen är avsedda för.

Maja Designs sommarpapper är använda exakt så som de var skurna från förra gången jag använde samma papper. De lades ut längs med kanterna och det gav såklart mellanrum. Det löstes med en ram som är dels målad med akrylfärg och dels sydd med en maskinsöm. En söm? Det är flera i ena hörnet – både raksöm och zigzag.

När jag kom till bokstäverna började min symaskin att trassla till tråden och jag fick hitta en annan lösning – handsöm. Dock valde jag att endast sy fast bladen – prickarna över ö. De är sydda i mitten rakt över och lätt uppvikta på sidorna.

Halloweenkort i sommarfärger

Jag försöker göra åtminstone ett kort av spillbitar från när jag gör mina layouter och visa dem i samma inlägg. Denna vecka kom dock kortet före layouten – ett Halloweenkort som jag visat tidigare. Klicka på länken för att se det. :)

Utmaning

Denna gång är utmaningen enkel och rak. Kladda med akrylfärg i minst två olika färgtoner.

Med önskan om en frostfri helg
Lotta/maxell


Materiallista finns här.

Icke-scrapmaterial: Maskinsöm, handsöm, utskrivna bilder (löv) samt trassel

4 comments:

Cheryl (C Mom Go) said...

Love all the use of paint!! Beautiful work.

Essmo said...

Vilken underbar layout med såååå fina färger! =)
kram K.

WillieburgScrapper said...

Hey girl! Thanks for swinging by my blog!!! I want to read your blog- can you add the goggle translator app? Sorry to get so presumptuous. I just love reading other's process when posting a page. This is a great page! Love the hand cut leaves and thread behind that flower detail- I do that too when my sewing machine jams up and I get a huge clump of snarled thread- happens all the time because I'm too impatient when loading the thread. Welcome to Punky Scraps! You fit right in!

maxell said...

Thanks a lot for nice comments. Love to read what details and stuff your notice. ;)

I tried to add the translate function but it refuses. Gives me a message that the code has to be corrected. I will look into it more later.