30 November 2010

Vivi Gade Design och julrött

Det första kortet går i...

... juligt rött

Ett juligt rött och vitgrått julkort.


På en vit kortstomme sitter en bit av pappret med spets från Vivi Gade Design och ovanpå det sitter en bit av ett asiatiskt mönstrat papper – Best Creation – Oriental Totem – Ru yi Good Luck.

Överdelen av kortet är täckt med röd puncinella som fästs fast bakom en för julen välbekant symbol – ett hjärta. Det är utklippt från ett av mönsterpappren från Vivi Gade Design och jag färglade själva hjärtat med en röd glitterpenna.

Jag utnyttjade mönstret i pappret och satte en blomma i mitten av det asiatiskt tecknet så att det ser ut som om de röda ränderna kommer från blomman.


Blomman är egentligen två – en röd organzablomma med en röd Krysantemum ovanpå. Under blomman sitter också ett rött organzaband som löper horistontellt över hela det mörka mönstrade pappret och som används för att fästa fast frostad iriserande punchinellan om sitter där nedtill.

Över det röda organzabandet löper den vita utstansade texten ”god jul” där jag blandat några versaler med några gemener samt lutat några bokstäver år var håll för intressantare effekt.

Ett rätt traditionellt julkort – om än med något icke-traditionella julmönsterpapper.

Scrolla ner för ytterligare ett julkort med samma pappersserie.

No comments: