04 November 2010

Time to spook - med glada gubbar

För ett par dagar sedan publicerade Skrotboken ett inlägg med fokus på smilgubbar. Förslaget kom från kreativa Kosepute och ja... vem kan motstå att sprida glada eller åtminstone uttrycksfulla gubbar omkring sig?

Dessa små runda figurer som används i datorsammanhang för att uttrycka känslor. Några använder dem ofta... ;) Jag hör till dem som är mer sparsam med användning av dem. De kan också tolkas fel... vilket inte är så skoj... Men en hederlig :) passar här och där liksom att jag ofta använder ;) på ett positivt sätt.

Jag gjorde två kort till detta tema och börjar med det som tolkar smilgubben i ett vidare perspektiv...


På detta kort förekommer två figurer som kan härledas till smilgubbar. Det är dels motivet som jag ritat själv. Visst ser vi likheterna med en vanlig leende smilgubbe? :) Det är också solen som sitter där och ler... :)


Jag gillar hur det vita som sitter i bakgrunden på en övre delen av kortet föll ut. Jag kommer för mitt liv inte ihåg vad det brukar kallas, men ja... det passar bra på ett Halloweenkort.

Notera bör också att trädet och facklan är icke-scrapsaker. Det är klistermärken som jag en gång i tiden fått av Samara - TACK! De är underbar till det här temat!

För fler uttrycksfulla alster - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper, vitt papper, vitt material i glest mönster (va sjutton heter det nu igen? :) ), wellpapp, omslagspapper eller vad det nu är (det lila som jag hittade och använde), paljett (spindel) och klistermärken

3 comments:

Linda said...

Du borde göra egna stämplar! Jag gillar verkligen dina egenritade figurer! Och himla snyggt kort i övrigt, alla detaljer är ju klockrena!

maxell said...

TACK!

Vem sjutton vill stämpla med mina obskyra målade saker? hehe Dessutom är det lite roligt för jag gör dem bara i ett exemplar. Tänker att jag kanske borde scanna in och så innan jag använder, men jag kommer mig aldrig för. Så... one of a kind? ;)

anna said...

snyyggggt!! :)