27 November 2010

God Jul från den "gamla" scrapgömman...

Idag är det den köpfria dagen. Den firas över hela världen och konceptet är enkelt - köp ingenting på 24 timmar. Detta uppmärksammar Skrotboken idag i ett inlägg där vi använder material som vi redan har.

Som scrappare köper vi en hel del saker och det är inte alltid vi använder allt. Ibland är det så att vi köpt saker vi inte vet hur vi ska använda för de passar inte in i det vi skapar just då. Ibland glömmer vi bort saker vi köpt. Ibland undrar vi också vad vi egentligen tänkte när vi köpte något. Visst känner du igen dig? ;)

Många av oss - säkerligen alla - har en så kallad scrapgömma hemma. Det är papper, dekorationer och material i allmänhet som vi köpt på oss när de presenterades som nyheter eller när de var populära eller trendiga. Kanske använde vi något, men vi har säkerligen kvar. Vår utmaning till oss själva och alla andra är att rota runt i den "gamla" scrapgömman och använda det som finns där.

Skrotbokens inspiratörer fick skapa med material som vi haft i minst ett år och som vi kanske aldrig tidigare använt. Detta tema möttes av en stor positiv respons från Skrotbokens inspiratörer. Flera berättar om vilka skatter de hittat i sina scrapgömmor och den lyckliga känsla som infunnit sig genom att använda detta material som av olika anledningar blivit liggande. Kika igenom inlägget i Skrotbokens blogg och inspireras av såväl modet att använda det vi redan har som den kreativitet som finns i hur det används. Sedan utmanar vi dig att rota i din egen scrapgömma och skapa minst ett alster. Självklart får du mer än gärna lämna en kommentar till det aktuella inlägget med en direktlänk till det du skapat för att ge ytterligare inspiration till alla.

Själv valde jag att fokusera på dekorationer. Något som får räknas till dekorationer är band av alla de slag. Har du samlat på dig band i olika färger och mönster och sedan glömt bort dem? Använd dem för att bygga upp en bakgrund på en layout eller annat alster. Ett annat sätt som är högaktuellt nu är att bygga till exempel granar av dem. Här visar jag inspiration på hur det kan se ut när flera band, ett gammalt mönsterpapper, RainDots, en vinyldekoration och Scrapbook Shimmer kommer till användning.


Band kommer i så många härliga färger, mönster och bredder. Ibland är jag bra på att använda dem och ibland inte. Ett bra sätt för att använda upp lite band är att lägga dem bredvid eller ovanför varandra som en bakgrund till såväl kort som layouter. En variant av det är att istället bygga till exempel granar av dem.

Jag valde ut några rosa och gröna band som legat länge och klippte en granform. Denna monterade jag på ett mönsterpapper som varit med ett tag. Längst ner rev jag en bit vellum som en snöhög och ja, denna bit har jag haft länge. Det var många år sedan nu som vellum var på modet och det är inte alltför ofta vi ser det användas även om jag brukar använda det då och då.


Dekorationerna har också legat till sig. :) Kulorna är så kallade RainDots och i toppen sitter en stjärna i form av en vinyldekoration. Minns du när de var poppis? Sedan drog jag med lim här och där och strödde över något som heter "Scrapbook Shimmer". Det är ännu en av dessa saker som jag haft ett bra tag utan flitig användning. :)

För mer inspiration för hur du kan använda din egen scrapgömma - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Vitt papper, något av banden samt RainDots

No comments: