13 November 2010

Gratulera far med skjorta och slips

Imorgon firas far. Med anledning av det har Skrotboken skapar med anknytning till skjortor på något sätt. Vi publicerade även två vikningar av skjortor - av Mahlin78 och av Pippin.

Jag känner igen båda vikningarna av skjortor, men jag kunde inte bli på det klara vilken som är mest lik en gammal sysselsättning vi hade när 20-sedlarna kom. Någon som minns?

Jag lyckades tyvärr inte få ihop en skjorta av en tjuga till detta inlägg så jag fick göra en i mönstrat papper istället. Jag följde Pippins tutorial om att vika en miniskjorta och la till en slips från Mahlin78s tutorial med skjortkort. Dock kunde jag såklart inte låta bil att modifiera både skjorta och slips. :)


För slipsen valde jag att forma slipsen och sedan klippte jag inte bort på ovansidan. Istället stack jag ned det som blev över i knuten. På så sätt fick jag lite dimension - som en slipsknut bör ha.

För skjortan valde jag att lämna den öppningsbar och klädde insidan med papper med uppruggade och infärgade kanter. Det ger plats för att skriva en hälsning och ja... det kan vara en utmaning för mottagare att hitta denna hälsning. ;)


Annat skjortrelaterat är på sätt och vis mönstret på några av mönsterpappren och såklart de tre knapparna som kommer från skjortor...

För mer inspiration till farsdag och skjortanknytning - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper och skjortknappar

2 comments:

Lilla07an said...

Vilket härligt kort. Tror jag måste försöka mig på det där jag med. Till nästa år :)

Mahlin78 said...

Den dan du kommer på vikningen med 20-lappen - hojta ;-)