20 August 2010

På festival

Sommar är festivaltid och det blir att vi besöker åtminstone någon per år numera. Dock har jag varit allt annat än flitig på att scrappat dessa tillfällen. Nu hittade jag dock igen det här härliga fotot och kände att ja, svart och gult. Det är alltid rätt. Det ska bara scrappas!

Om du någonsin har varit på festival vet du att man ibland kan somna exakt där man är. Det är helt enkelt glatt, intensivt, skitigt, underbart, slitsamt och hur roligt som helst med festivaler. Alla dessa ingredienser finns med i layouten


Den gula och den svarta färgen var alltså given utifrån fotot. Sen då? Tja. Jag började med att lägga dit det svarta prickiga pappret från Maja Design bakom fotot. Sedan såg jag att det gröna pappret från Maja Design fick agera förlängning av gräsmattan från fotot. Det gröna pappret rev jag i överkant för att få ett ojämnt gräsmattebetonat intryck.

Alla papperskanter är uppruggade med Edge Scraper och har fått sig en omgång med distress i färgen Black Sooth. Samma färg har använts här och där på det gula bakgrundspappret för att ja, det är vanligen skitigt på festival. ;)

Rubriken är skriven med bokstavsstickers i två varianter. De gröna bokstäverna från Basic Grey har fått dels fått inramning med hjälp av en vit penna och dels glitter i form av gul stickles som jag smetade ut över varje bokstav. Vanligen finns inte å, ä eller ö med bland alla ark med bokstäver, men det går att ordna på ett enkelt sätt. Med hjälv av en vit penna ritar du helt enkelt dit en liten prick över a för att få ett å och så vidare. I det här fallet ritade jag även en slarvig vit ram på varje svart bokstav för att få dem att lyfta från bakgrunden och även matcha den vita ramen på de gröna bokstäverna.


Självklart måste jag bara använda den stora härligt gula blomman, men jag kunde inte låta den vara som den var. Först har jag färgat in hela blomman med gul chalk för att sedan dra med grön chalk runt kanten på varje blomblad och lite över hela blomman. Sedan monterade jag blomman på plats och satte dit blomcentrum i form av två cirklar – eller en cirkel och en oval. Avslutningsvis duttade jag dit en liten grön prick med Pearl Maker och la på gul stickles på alla blomblad. Från blomman löper en bladranka och även den har fått gul stickles efter montering.

Du kanske har tänkt på att mönsterpappren från Maja Design, liksom flera andra mönsterpapper, har ett vitt mönster längs med kanterna. När man sedan använder en bit av ett sådan mönsterpapper har inte alla sidorna samma vita härliga mönster. Hur gör man då? Jo… man lägger dit det själv så gott man kan. Framöver kommer jag att presentera hur jag resonerar och gör så håll utkik efter uppdateringar.


De här två sista bilderna visar ytterligare två saker som kommer att visas längre fram i bloggen. Det översta är en härlig detalj som jag själv ofta glömmer bort att använda mig av. Hittade i alla fall en layout som har mer än två år på nacken där jag faktiskt stämplade med wellpapp. Tänk att det är samma karl på fotot. Undra om det ligger undermedvetet i mig att bara stämpla med wellpapp när det gäller han? :)

Sedan har vi den här layouten då. Här kom jag ihåg eftersom jag ville ha mer svart på bakgrunden. Jag stämplade helt enkelt med wellpapp och det ojämna resultatet är perfekt för att matcha den svarta färgen som jag smetat ut på samma bakgrund…

Den nedre bilden visar något som var bland det första jag tänkte på att göra när jag såg stämpeln med ränder från October Stamps. Sådana mönsterstämplar är utmärkta att använda för så kallad resist embossing. Här valde jag grönt och gult och la sedan på en svart kant med distress Black Sooth runt kanten. En rolig detalj som ser ut att löpa över hela sidans bredd, men som i själva verket har jag klippt isär det färdigstämplade motivet i två delar och monterat på varsin sida om det svarta mönsterpappret. Ett bra tips om du har för korta bitar för att få pappret att räcka så långt du vill ha det.

Båda dessa tekniker med tips och tricks kommer att publiceras i Creativicas blogg inom en snar framtid.Materiallista finns här.

Missa inte tävling med fokus på sommarminnen och Maja Designs sommartider. All Klicka här för mer information.

Icke-scrapmaterial: Wellpapp för att stämpla med

4 comments:

Essmo said...

aaah, snyggt å stämpla med wellpapp! Grymtcool LO du har en himla skön stil du!
shit att du såg att det var en mekarbok..jag bor ju i husvagn nu (mendans vi renoverar hus) så jag upptäkte att jag inte har en enda bok! = katastrof ! ja ja.. hittade en verkstadsmanual om monkeybikes.. japp! man tager vad man haver.. *asg*
hehe.. klart jag har mail: karinostefan@hotmail.com
tjingeling!

Essmo said...

haha.. jag igen! Glömde ju svara på frågan..Jag lackade några utstickare med 3D -lack, men de flesta gjorde jag bara med cardstock mösterpapper eller band...=)=)
hmm var det allt nu eller..
njaaa.. hittade inga oljetummar. *asg*

Linda said...

Så cool layout! Och visst kan det bli så att man somnar lite överallt när man är på festival... =)
Joho då, du kan visst dutta PearlMaker på allt! Prickigt är fint! =)

maxell said...

Essmo: Tack! Klart jag noterade att det var en bok som kan ha oljetummar i sig. Sånt ser jag. ;) Å det behövs bokmärken i såna med. Så det så. :) Tack för din adress. Nu slapp jag rota reda på den i gamla dokument och grejer. ;) Å wellpapp är superskoj och helt i min linje med grunge och grejer. Men jag glömmer som sagt bort att använda det...

Linda: Tackar! Har det hänt dig med att du somnat lite varstans på festival? :) Mig har det definitivt hänt! Visst är prickigt läckert i sig. Men... jag ville skriva med färgen i fråga och det... gick inte bra. Den är lite för trögflytande för det. Men smeta går om man ger sig den på det.