29 August 2010

On my mind... and in my dreams

Igår publicerade Skrotboken ett inlägg som inspirerats av Martin Luther Kings välkända tal "I have a dream" och vi använde alla formen av en pratbubbla på något sätt.

Pratbubblor kommer i flera former i samband med fotoalbum och scrap. Flera med mig minns säkerligen klisterarken med såväl prat- som tankebubblor från 1980- eller om det var 1990-talet. Jag minns dem och jag minns också att jag gjorde mina egna varianter och satte in med mina foton...

Nu var det dags att återuppliva det hela. Min tolkning har egengjorda pratbubblor och handlar om vad som finns i mina tankar och därmed även i mina drömmar. I alla fall de jag kommer ihåg. :)


Till denna layout bestämde jag mig för att endast använda spillbitar. Jag rotade och rotade och hittade igen såväl detaljer som text från olika mönsterpapper för att sätta i de egenformade tankebubblorna.


Tankebubblorna har ett intressant ojämnt mönster på grund av att jag använde samma papper som jag använt som underlag när jag distressat något helt annat till något helt annat alster.


Till det la jag till flera små och något större spillbitar här och där över nästan hela ytan. Rätt typiskt mig när jag kommer igång. :)


Dock fick jag frångå spillbitstanken för det sista jag la till var ordet "mind" i form av härliga bokstavsstickers.

Fler alster där formen av tankebubblor förekommer och såväl information och kuriosa kring Martin Luther Kings tal finns här.

Icke-scrapmaterial: Vitt papper av olika slag, en snutt från remsan som anger tillverkare för mönstrat scrappapper, två nedladdade bilder och en svart penna.

Tillägg: Roade mig med att försöka - läs försöka - räkna hur många olika mönsterpapper som är med på denna layout. Jag får det till


21

Undra om det inte är rekord även för mig... ;)

1 comment:

Essmo said...

Cool layout med en cool tjej! =)