01 September 2010

Doppa tårna

Som inspiration till den pågående sommaranknutna tävlingen i Creativicas blogg gjorde jag en layout där jag skapade om ett härligt sommarminne. Det handlar om känslan av att doppa tårna i vattnet. Det är något år sedan som fotot togs, men att se det och att ha gjort en layout om det hela ger mig en glädjekänsla som gör att jag kan förnimma än idag hur det kändes just den dagen, just den sommaren – och varje sommar…


För den här layouten utgick jag från fotot och började leta reda på mönsterpapper som passade in. Det blev en hel del. :) Jag har siktat på att bygga vidare på fotots motiv på flera ställen – bland annat den gröna skogen som förlängs med Maja Designs Sommartider – ”Lunch i det gröna” (se den översta i nästnästa bild här nedan) och det gröna zigzagbandet och vattnet som förlängs av Maja Designs Sommartider – ”Kvällsdopp”. När jag var klar med mönsterpappren och hur de kunde läggas upp valde jag en matchande orange bakgrund som jag slarvigt gick över med vit akrylfärg på skumpensel. Sedan monterade jag på mönsterpappren och började lägga till dekorationer.

Återigen valde jag att klippa ut detaljer från Maja Designs Sommartider – ”Sol och Bad” för att montera ihop i ett kluster tillsammans med några övriga dekorationer. Denna gång valde jag att förstärka detaljer som parasollen och ränderna på badbrallorna med ett lager 3D-lack. Bland de övriga dekorationerna märks en filtfjäril i matchande turkos färg, en rund brad, en mindre pappersblomma som fått en omgång med såväl vit akrylfärg som utsmetad Pearl Maker i silverfärg innan ett vitt hjärta (från hjärtband) placerades som blomcentrum. På blomman sitter sedan några duttar 3D-lack och några duttar Pearl Maker i färgen pastellmint. Jag gillar själv hur det orangefärgade zigzagbandet ger en stomme eller bas för detta dekorationskluster. Det är inget som jag egentligen planerade utan det bara blev så under skapandeprocessen. :)


Som rubrik kombineras bokstavsstickers från Basic Grey – Origins med små bokstavstickers från AdornIT. Båda är täckta med 3D-lack. Runt rubriken, runt den nedre vita stora blomman (och på två ställen till) sitter slumpmässigt utplacerade duttar med såväl 3D-lack som Pearl Maker. Jag har visst fastnat för att dutta omkring på sista tiden, men jag gillar det busiga utseendet det ger samtidigt som det också hjälper till att leda ögat över layouten.

Den nedersta bilden visar att jag täckte de runda bradsen som används på layouten med 3D-lack. Samma bild visar också rätt bra hur välmatchade pappren i Maja Designs Sommartider är. Det är – som det brukar sägas – så att de scrappar sig själv. :)


Materiallista och all tävlingsinformation finns här.

1 comment:

Maiden said...

Superläcker layout, man kan titta hur länge som helst på den! :-)

Ps ang Nikki Sixx: När bebis tittar ut så ska den heta Nikki! Antingen i andra namn om det blir en kille, men kanske i första namn om det blir en tjej... :-)