27 February 2011

Med känsla för vår - Snöigt med Vivi Gade Design

Efter ett tags förskingring har jag gjort en layout för Pyssloteket. :)

Vår vecka började med en termometer som visat nedåt -30 grader och några få grader varmare mitt på dagen. Samma vecka slutar med några plusgrader. Det är rätt typiskt den här årstiden i vår del av landet. Från ett riktigt bitande vinterväder en dag till en rejäl vårdag när snön bara smälter och smälter. Än lär snön ligga kvar ett bra tag och det kan till och med komma mer – igen. Vi har trots allt inte haft sportlov än och då ska det minsann vara snö i såväl spår som backar samt is i rinken. :)

Ändå är den där någonstans. Den där vårkänslan är mer på gång när solen visar sig och plusgraderna kommer… En känsla med inslag av frihet, glädje och lek.


Det här fotot på min lilla man representerar alla dessa vårkänslor som smyger fram. Våra enorma snödrivor smälter, men snön ligger kvar ett bra tag. De inbjuder fortfarande till lek och bus. Vi får blöta vantar och fötter och går in och värmer oss med varm choklad. Det är våren hos oss.

Självklart ska det hela scrappas vitt för såväl snön som är kvar samt ett visst inslag av oskuldsfullhet. ;) Vivi Gade Designs pappersserie Skagen kombinerat med härliga ljusa dekorationer passar utmärkt.


De flesta dekorationerna sitter bredvid och över fotot i en horistontell linje. Det är samma former som kommer igen i olika material.

Hjärtan av utklippt detalj från mönsterpapper, ett hjärta i metall (som klätts med mönsterpapper på insidan) och ett vitt hjärtband i satin. Pilar av stickers och utstansat från mönsterpapper. Cirklar av öljetter som sitter på en vit ”lädertag”, det runda spetsmönstret som klippts ut från ett mönsterpapper, pärlfloss som limmats runt ett hjärta hämtat från ett mönsterpapper, små pärlor i en vit satinrosett (som sitter över en vit organzablomma) och vita ritande prickar i svarta prickar på en stickerstag. Självklart är det också linjer – såväl raka som kurviga – här och där av såväl mönsterpapper som band och andra dekorationer.


Här ovan syns några av de där detaljerna som jag kan sitta och pilla med en stund för var sak jag skapar. Plocka fram ett gäng dekorationer och se vad du kan göra av dem. Inkludera även mönsterpappren bland dina dekorationer för att se vad du kan klippa och skära ut. De översta bilden visar att jag klippte ut ”romb” från ett mönsterpapper. Denna fäste jag på ett stickersgem för att dölja den blomma som satt där. Jag tyckte helt enkelt inte att den blomman passade in på min layout. :) Den undre bilden visar det vackra hjärtat med spets runt som finns på ett av mönsterpappren. Perfekta att klippa ut, rugga eventuellt upp kanterna med en edge scraper eller motsvarande och fäst med 3D-kuddar.

Lägg också märke till den vita lädertagen. Den är bara för härlig. Jag valde att sätta öljetter på var sida av den och trä ett vitt organzaband genom för att fästa fast tagen på layouten. Sedan stansade jag ut bokstäver i mönsterpapper för att skriva ”vår” mitt i tagen. Hör du till dem som har tillgång till präglingsbokstäver, det vill säga bokstäver som du använder för att prägla in en text i till exempel läder, bör du prova dem på dessa tags.


Pappret med fåglar som sitter överst på layouten har egentligen en text längst ner. Jag placerade mitt foto över texten och använde pappret som dekoration. En dekoration som har en känsla av såväl vinter som friheten som kommer med våren. ;) Lägg märke till att fåglarna kommer med relief. Eller ja, det ser i alla fall ut så. En härlig extra effekt.

Avslutningsvis är det en tag gjord av ett randigt mönsterpapper och en sticker. Där finns plats för dold journaling på ränderna. Hela layouten går i vitt och ljust medan denna sticker hade betydande svarta detaljer. Därför valde jag att fylla i med en vit penna för att det skulle passa in bättre i helheten. Tänk gärna på det nästa gång du vill använda något som inte riktigt passar in. Ta fram pennor och färg och förändra det du har till något du vill ha!

Söker du något specifikt material som jag använt finns länkar till webbutiken här.

Med önskan om en härlig söndag med sol, värme, lek, bus och glädje!

/maxell

1 comment:

Linapyssel said...

oj va sober och vacker min käre vän!! Du är så duktig...gillar allt ljuvligt du pysslat till på din Lo och här på bloggen har det ändrats om sen jag var in sist...det är förfärligt vilken dålig blogg vän och vän jag är nu...tiden bara flyger och jag pysslar så fort jag har en pytte stund över...för att det är så fruktansvärt kul!!!
Hoppas allt är bra med dig och jag sänder en varm kram!!
Lina