02 February 2011

Hjärtar dig

Här är det lila i flera nyanser varav något nästan drar åt det rosa hållet. Det är hjärtan samt romantiska motiv och dekorationer i form av bland annat rosor. Lite glitter för det där extra. Kort sagt är det ett kort till någon du håller kär.


Jag bestämde mig för att utgå från ett stort hjärta som nästan täckte hela kortet. Jag använde ett chipboardhjärta som mall och gjorde två nya hjärta i kartong. Visst går det att använda chipboardhjärtat som det är samt att rita egna hjärtan eller klippa dem på fri hand i valfri kartong. Här valde jag att använda ett färdigt hjärta som mall för att få två exakt likadana hjärtan i kartong i den höjd jag ville ha. Dessa limmade jag ihop och klädde in med det rosmönstrade pappret från Maja Design "Ska vi ta en fika?" – Lejas Cafe. Majas papper är något tjockare och det gör det lurigare att klä över runda kanter. Genom att klippa upp små snitt i kanterna som sedan böjs in över baksidan går det bättre. Eventuellt kan pappret också fuktas lätt för att det ska bli mer följsamt.


Med hjärtat klart bestämde jag mig för en bakgrund med Maja Design "Ska vi ta en fika?" – Söders höjder kompletterat med en horisontell remsa av baksidan av samma papper – Maja Design "Ska vi ta en fika?" – Söders höjder. Kant i kant med pappersremsan sitter ett lila band med vita stygn. Allt detta monterades på en härligt lila kortbas.

Dags att lägga till mer.

Jag valde att göra ett hjärta till – i samma mönsterpapper som ett av de som är i bakgrunden – Maja Design "Ska vi ta en fika?" – Söders höjder. Detta hjärta monterades omlott med det större hjärtat med hjälp av 3D-kuddar.


Ett hjärta kan läsas som ett ord och helt enkelt användas som hälsning på ett kort. Jag la till en chipboardtag med små bokstavsstickers som bildar ordet ”dig”. Hälsningen blir då endera ”älskar dig” eller ”hjärtar dig”, dvs en kärleksfull hälsning.

Chipboardtagen är klädd med lila washitejp. Det är enkelt att klä in saker med washitejpen då den är dels följsam och dels lätt att dela eller riva av. Jag knöt också några olika färgmatchade garner i hålet på chipboardtagen. Jag gillar det böljande garnet som dekoration för tags. Som komplement eller alternativ kan även band, pärlfloss och Scrappers Floss knytas fast.

Chipboardtagen sitter omlott med hjärtana med hjälp av fler 3D-kuddar. Snett över detta kluster av dekorationer fanns plats för en lila ros med rullad stjälk.


Ovanstående bilder visar de avslutande detaljerna med vita prickar som ritats med vit penna runt hela det stora hjärtat och Stickles i silver runt mönsterpappren på kortbasen samt på den lila rosen. Klart det ska skina och glittra om kärleken. ;)

Bilderna visar även att det är flera lager på lager med hjärtan, ros och chipboardtag. Det här kortet har alltså dimension. Med rätt lim och fästprodukter sitter dekorationerna där de ska. Jag tipsar också om att slå in kortet i till exempel silkespapper om det ska postas till sin mottagare. Lägg mer där det finns plats för att skydda i transporten.

Materiallista här.

2 comments:

Pippin said...

Härligt kort, gillar lila (när det gäller kort, inte kläder). :D

Emma said...

Aaaaw, så snyggt!! Och hääääärliga färger :)