12 February 2011

Hjärtligt kort med collagestämpling och chipboard.

Det är kul att stämpla med stämpel på stämpel i collage. Det har jag gjort med stämplar som finns hos Creativica.

Välj om du vill stämpla med hjälp av maskning eller om du vill göra som mig och stämpla i olika färger ovanpå varandra.

Montera på en kortbas, lägg till dekorationer och du har ett färdigt kort. Det går rätt fort att göra såna här kort så passa på att prova nu i helgen för att få till ett kort till måndag, det vill säga till Alla Hjärtans Dag.

Ja, jag vet. Min stämpling är kanske inte det första du kommer att tänka på när det gäller collagestämpling. Den är färgglad och ja, det är ett val jag gjorde här för jag kände att det blev mer jag på så vis. ;)

Stämpla loss och ha skoj


Mitt kort har texten tack. Tack för att… du är min vän, för att du finns, för hjälpen, för senast osv. Passa på att tacka någon på måndag eller välj en annan text. ;)

Jag utgick från en vit bas och bestämde mig för att kombinera rött och grönt. Plocka fram några stämplar och lek loss genom att stämpla dem ovanpå varandra.

Känner du dig osäker på hur du ska lägga upp det hela kan det vara bra att göra en skiss i förväg. Annars ger det roliga effekter när stämplarna används mer eller mindre så som det faller in att göra just i den stunden.

Notera att det här är ett utmärkt sätt för att kombinera stämplar från olika tillverkare. Jag har använt stämplar från tre stycken – October Stamps, Basic Grey och Reprint. Alla finns i butiken.

Arbeta med dimensioner och struktur


Ovanpå det stämplade monteras passande dekorationer. Jag valde mina dekorationer i samma färger som det stämplade.

Gruppera och sprid ut dekorationerna över det stämplade på det sätt du själv tycker känns rätt. :) Tänk på att låta delar av det stämplade synas här och där.

Montera gärna några dekorationer med distans, det vill säga på 3D-kuddar och komplettera med chipboard och bulkiga dekorationer. Det passar bra att jobba med dimensioner när bakgrunden är ”platt” stämplad.

Tekniktips – Stämpla med klar embossingdyna och färglägg med torrchalks


Blomman på detta kort är alltså en stämpel. Jag gillar såna här stämplar. Visst kan de stämplas som de är i endera en eller flera färger, men jag brukar stämpla med en klar embossingdyna och sedan färglägga motivet med torrchalks. Bilderna ovan visar hur det kan se ut. Vill du få en något jämnare spridning av färgerna penslar du över motivet med en våt – inte för våt – pensel där vatten står för det våta. :)

För bakgrunden i chipboardramen målade jag direkt på det vita pappret med torrchalks. Det fungerar det med. Annars kan du göra på samma sätt som med blomman, dvs dra en klar embossingdyna över pappret och sedan lägga på torrchalks.

Lycka till med din stämpling och lek!

Med önskan om en trevlig helg samt bra början på veckan med Alla Hjärtans Dag
maxell


Materiallista här.

2 comments:

Linda said...

Oj, oj, oj! Detta gillar jag verkligen! Så fina färger och detaljer. Och så fick jag inspiration till att använda mina stämplar! =)

Mahlin78 said...

Så enkelt och så effektfullt! Aldrig tänkt tanken på att göra detta - tack för inspirationen!