22 January 2011

Är det så här att stressa?

När vi skapade med mosaiktema kom jag att tänka på en layout som jag gjorde för flera år sedan. Den passar in...


Här förstärker mosaiken temat för layouten.

Det här är alltså en layout som har några år på nacken. Här har jag scrappat med ordet "stressa". Vanligen brukar jag inte stressa, men jag kan känna mig splittrad emellanåt samtidigt som jag kör hårt med devisen "Divide & Conquer" i den mån jag orkar och kan.

Jag minns att jag kom att tänka på alla de omslag till rock- och punkskivor jag sett genom åren. Där är ofta foton delade i delar och utspridda över en yta. Jag bestämde mig för att dela ett foto på mig själv. Med saxen i hand klippte jag isär och återskapade mig själv. :) Minns att jag fick klippa några extra bitar för att det skulle passa ihop bättre. Jag hade klippt lite för oregelbundet och vänt saxen mitt i klippen. Det gjorde att det gick inte att montera alla bitar med samma mellanrum överallt. Med några till klipp var det löst. Sedan underlättade det att jag för ovanlighetens skulle använde en fotomatta.

När jag ser på denna layout idag inser jag att jag än mer splittad och stressad idag jämfört med när jag gjorde denna layout. Tokigt, men tyvärr tar livet på... ibland!

Länk till första gången denna layout publicerades här i bloggen.

Fler alster med mosaik finns här. Spana gärna in Bis tolkning med splittrat foto. Den ger ytterligare inspiration för hur ett foto kan delas upp i ett mosaikliknande mönster.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper, spets, garn, dymo och diabildsram

1 comment:

Emma said...

Hmmm...mycket talande LO, gillar den massor, den är både snygg och så är det ju så det känns!!! (från en som stressat ganska mycket genom åren, gått in i väggar o gud-vet-allt)