22 October 2010

RITA & SKRIVA I SANDEN

IDAG DEN 22A OKTOBER FIRAS DEN INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN. DÄRAV ENBART VERSALER. :)

SKROTBOKEN HAR DAGEN TILL ÄRA SKAPAT MED ENBART VERSALER PÅ VÅRA ALSTER. DESSUTOM ANVÄNDE VI - PÅ ETT ELLER ANNAT SÄTT - VERSALERNA PÅ ETT DEKORATIVT SÄTT.

MIN EGEN TOLKNING HANDLAR OM LITEN MAN SOM LÄR SIG SAKER VAR DAG. DET ÄR ATT SÅVÄL RITA ÖVERLAG SOM ATT SKRIVA OCH ÄVEN LÄSA BOKSTÄVER. DET ÄR HÖGAKTUELLT JUST NU, MEN BÖRJADE FÖR ETT BRA TAG SEDAN - NÄR HAN GICK I FÖRSKOLAN.


EN DAG NÄR VI VAR PÅ VÄG HEM FRÅN FÖRSKOLAN VILLE DU VISA VAD DU LÄRT DIG UNDER DAGEN. DU SATTE DIG NED PÅ MARKEN OCH BÖRJADE SKRIVA OCH RITA MED EN PINNE. DET VAR SÅVÄL BILDER SOM BOKSTÄVER.

JAG GILLAR VERKLIGEN HUR DU KOM PÅ ATT DU KUNDE RITA PÅ MARKEN FÖR ATT VISA. FÖR TÄNK VILKEN ENORM RIT- OCH SKRIVTAVLA DET ÄR...


PÅ DENNA LAYOUT HAR JAG VALT ATT ANVÄNDA MITT ALFABET SOM KOMMER MED OLIKA TYPSNITT FÖR VAR BOKSTAV. DET ÄR ETT SÅ KALLAT RANSOMALFABET OCH JAG ÄR EXTRA SVAG FÖR SÅDANA ALFABET. DE ÄR LEKFULLA, DEKORATIVA OCH HELT ENKELT UNDERBARA.

HÄR LA JAG TILL EXTRA LEKFULLHET GENOM ATT DELS VARIERA FÄRGERNA FÖR BOKSTÄVERNA OCH DELS RITA I DETALJER PÅ VAR BOKSTAV. JAG SKREV OCKSÅ DIT BÖRJAN AV TITELN FÖR HAND, KOMPLETTTERADE MED UTKLIPPTA ORD FRÅN TVÅ OLIKA MÖNSTERPAPPER SAMT ANVÄNDE ETT MÖNSTERPAPPER MED BOKSTÄVER.

MÖNSTERPAPPRET HADE BOKSTÄVERNA "A SPY" PÅ SIG OCH JA, JAG KÄNDE ATT JUST DEN HÄR DAGEN FICK JAG SPIONERA PÅ VAD DU GÖR PÅ DAGARNA I FÖRSKOLAN. DET GJORDE MIG LYCKLIG.


SJÄLVKLART KLISTRADE JAG ÄVEN FAST NÅGRA PINNAR SAMT NÅGRA SMÅSTENAR FRÅN MARKEN DÄR VI SATT DENNA EFTERMIDDAG. HELT KLART PASSANDE DEKORATIONER.

FÖR FLER ALSTER MED ENBART VERSALER - KLICKA HÄR.

ICKE-SCRAPMATERIAL: VITT PAPPER, FÄRGAT PAPPER, RITAD LITEN TECKNING, PINNAR FRÅN TRÄD OCH SMÅSTEN.

3 comments:

Linda said...

Men wow vilka coola dekorationer med stenar och pinnar! :) Häftigt! :)

Kram

maxell said...

Tack Linda!

Jag använde pinnar på en layout i våras med. Då sydde jag fast dem. Här limmade jag bara. Men jag måste nog sy också för att säkra att de sitter där de ska. Stenarna däremot lär sitta. Å det fick bli småsten denna gång. Sand har jag redan använt. För flera år sedan...

Maiden said...

Hi hi, vilken skojsig idé med bara versaler!
Superläckert blidde det åxå! :-)

Tack för dina tankar ang syskonavundsjuka! Det har varit lugnt sen den där enda natten nu så jag tror åxå att jag gjorde rätt som gav honom den tryggheten han då behövde! Men det är inte lätt att veta om man gör rätt alltid...