01 October 2010

Autumn play

Gosh va länge sedan jag var med och tävlade någonstans med något jag skapat. Så här kommer mitt första tävlingsalster på länge.


Layouten är skapad till septembertävlingen hos Magdas Scrapbooking. Temat är "höst" och reglerna sa att
* Ni skall använda er av ett härligt höstmotiv (foto/stämpelmotiv) på er LO eller ert kort beroende på vad ni väljer att scrappa :)

* färgerna på LOn/kortet skall enbart bestå av Orange, Brun och Grön, härliga höstfärger med andra ord. (självklart får andra färger förekomma, men dessa tre skall vara i klar majoritet.)
Kanske inte mina "vanliga" färger. I alla fall inte med brunt i kombination. :) Men... jag gillar alla färger och alla färger har sin plats. Här är det klassiska höstfärger som passar för att scrappa härligt färgsprakande höstfoton.

Fotot jag valt är ett av mina favoritfoton på liten man. Visst är det suddigt, men det ska vara så. Det är verkligen löv som yr omkring - precis som det brukar göra på hösten. Å det är höstglädje och lek. En positiv aspekt för en årstid som annars kan förknippas med mörker, kyla och tristess.


Bakgrunden är tillverkad av mig. Ett papper som jag distressat med några olika färger för att ge ett karaktärsstarkt intryck. Jag gillar verkligen hur det blir olika varje gång och att det blir skiftningar som fångar ens uppmärksamhet varhelst man än placerar blicken. Samtidigt matchar bakgrunden med en av de saker som jag nästan alltid gör på mina layouter, det vill säga distressar fotokanterna.

Till det la jag sedan till ett helt gäng med mönsterpapper från olika tillverkare. Några är med klara höstmotiv och alla går i de bestämda höstfärgerna. Totalt är det, om jag räknar rätt, sju olika mönsterpapper. För någon kanske det låter som många papper att matcha ihop, men för mig är det inte så många. ;) Det ökar på snabbt när jag börjar och helst om jag gör som jag gjorde här, det vill säga klipper ut detaljer och mönster.

Jag gillar verkligen löven som är klippta från ett ljuvligt höstpapper. Dock räckte de inte till så jag klev utomhus och hämtade in några riktiga höstlöv från trädet som är med på fotot. Dessa förseglade jag och satte sedan fast på ett sätt som förstärker intrycket av rörelsen i fotot.


I övrigt är det några chipboards med text eller mönster, en utstansad bård, alfabetsstickers och såväl ritade som skrivna detaljer (brun penna). Bland annat har jag använt pennan för att förstärka detaljer i några av mönsterpappren. Något som jag gör ofta för att få med mer. Det kan vara rubriker, delar av en mening samt mer eller mindre dolda (dubbla) budskap. ;) Här är det ett av orden "baby" som är målad med brun penna och tillsammans med chipboarden som har texten "live it up" och ett handskrivet "u" framför sig säger det hur busig och glad liten man och även jag själv var när fotot togs.

I början skrev jag att brun är en "lurig" färg. Visst är den lurig på siit sätt, men det är samtidigt delvis en lögn. ;) Brun är en perfekt färg genom att den är neutral. Brun bör till exempel ges ett stort utrymme när övriga färger varierar i färgintensitet. Brun är också ett bra val för att ge goda kontasteffekter vare sig det handlar om kontrast- eller komplementfärger eller, som här, en höstig färgkombiation.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper varav ett med glansiga effekter, riktiga höstlöv, ett brett brunt zigzagband med anor, slipkloss (för att distressa kanterna på fotot och några av mönsterpappren) samt såväl ritade som skrivna egna detaljer.

2 comments:

Metal_Minish said...

Riktigt härlig LO, höstfärgerna är så tacksamma att scrappa för de är så snygga i sig själva!

Sussie said...

Ett riktigt vackert bidrag! Verkligen HÖST! :)