13 October 2010

"Tomb it may concern" - färgstark inbjudan till Halloweenparty med mönsterpapper från fyra olika tillverkare


Nu är vi i oktober månad och det är snart dags för Halloween.Eftersom högtiden är viktig i USA och mycket scrapmaterial kommer därifrån finns det ett stort utbud av bevismaterial med tema Halloween. I Sverige har inte Halloween en lika stor plats även om vi under senare år sett att den börjat få mer och mer plats. Vi spökar ut oss, ordnar fester av olika slag och frågar efter bus eller godis. Vi börjar självklart också göra kort, presenter, inbjudningar, altrat och scrappat med tema Halloween… :)

Jag – och fler med mig – gillar verkligen de härliga riktigt lysande färgerna som traditionellt förknippas med Halloween. Det är orange, lila, svart och riktigt lysande grön. Ju mer färgerna lyser, desto roligare. :) Som den rocker jag är kommer jag väl överens med motiven i form av till exempel döskallar, spindlar, spindelnät, spöken, kusliga träd och hemsökta hus. Kombinationen av färgstarkt och dessa motiv gör att jag gärna använder såväl papper och dekorationer för annat än denna högtid.

Här har jag dock börjat med att göra en inbjudan till Halloweenparty. Hemma hos oss har vi de senaste åren haft en liten tillställning där vi spökat till maten och oss själva. Jag rekommenderar alla att passa på att ordna en middagsbjudning för såväl stor som liten under Halloween. Om inte annat bara för att sätta guldkant på tillvaron, träffa nära och kära och… såklart… få en möjlighet att skapa med det härliga Halloweenmatrialet. ;)


Färgstarkt så det förslår! En lustig detalj som jag upptäckte först när jag var klar med kortet är att de fyra mönsterpapper som jag använt kommer alla från olika tillverkare. Jag brukar ju blanda papper från olika tillverkare och här var det superenkelt eftersom allt har ett gemensamt tema – Halloween. :)

Jag utgick från cirkeln med en döskalle och texten ”TOMB it may concern”. Halloweenfärgerna är genomgående med ett visst fokus på orange med svarta inslag. Cirklenformen återkommer också på flera ställen och i olika utföranden.


Jag började med att stämpla fler prickar på kortstommen med hjälp av svart akrylfärg och bubbelplast. Jag passade även på att måla kanterna på framsidan av kortet och de mönstrade pappren som jag klippt och skurit till med svart akrylfärg.

När allt annat var monterat duttade jag små svarta pärlor med svart Pearl Maker. Jag fyllde även i någon stämplad cirkel samt smetade ut två till stora svarta cirklar med samma färg. Alla andra stämplade cirklar har svart stickles i sig. Om du inte väljer att färga in papperkanter med distresser eller chalks är akrylfärg ett alternativ. Ta en liten dutt färg på en skumpensel och dra längs med kanterna. Lägg inte på för mycket färg då det kan göra att kanterna rullar ihop sig på ett sätt som du säkerligen inte vill att de ska göra…

Åter till den stora cirkeln som jag började med. Den fick en stämplad och färglagd swirl längs med nederkanten. Under sitter ett härligt vitt papper med skimmer eller reflexer samt en horistontell linje bestående av washitejp, ett mönstrat papper med bland annat flera små cirklar samt en orange spets.


Ett gäng spöken med ögon av orange Pearl Maker kikar fram bakom cirkeln som sitter på 3D-kuddar. De finns med i ett underbart vitt papper som har en skimrande hologrameffekt. Det måste bara ses och upplevas – på riktigt! Spökena delar sedan plats med två gravstenar tillverkade av utstansade så kallade Dog Tags från QuicKutz.

En diecut måste inte användas till det den sägs vara till för. Vänd och vrid, kombinera olika, klipp och måla i detaljer för att hitta andra användningsområden. Dessutom är Dies månadens vara med 30 procents rabatt under Oktober månad. Passa därför på att investera och se var die som mer än vad den till synes ser ut att vara till för.

Datum för när partyt går av stapeln återfinns i en cirkeltag från Graphic45s underbara serie ”Halloween in Wonderland”. Denna satte jag till vänster om den större cirkeln.Ovanstående två bilder är för att visa på skimmret eller hologrameffekten i det vita pappret. Det går inte att fotografera det rättvist, men du anar nog att detta till synes vita papper är något alldeles extra. Något som lyser upp under såväl Halloween som i höstmörkret överlag. :)

Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Bubbelplast

2 comments:

Linda said...

Så jäkla coolt! Jag gillar verkligen de där Alice i Underlandet-papprena, men jag skulle ha väldigt svårt att göra något med dem. Så det är desto roligare att se andra hitta på snygga saker med dem!

Maiden said...

Superduper läckert! :-)