12 October 2010

God Jul med en gran baserad på lapptäckesteknik

Under Kortveckan 2010 ägnade Skrotboken en dag åt lapptäckestekniker. Pippin visade en finurlig användning av spillbitar i form av remsor. Ett roligt sätt att använda upp de där remsorna som jag anar att flera får över från främst korttillverkning. Kika och prova själv vettja.

För mig själv och fler med mig inkluderar lapptäckestekniker alla former av lager på lager eller kant i kant av olikmönstrade detaljer. Allt från diverse mer eller mindre regelbundna geometiska mönster till i stort sett helt fria upplägg. Det händer att jag får för mig att bygga upp hela landskap för såväl layouter som kort ned hjälp av olika mönstrade papper. För layouter väljer jag till exempel papper med färger som ligger nära färgerna på fotots detaljer och bygger vidare. Det är en fri, men ändå styrd, lapptäckesteknik. Det finns flera alster i den här bloggen där jag gjort just så. Bläddra runt så lär du snart hitta minst en sådan layout. ;)

Här har jag dock valt att göra ett kort. Jag använder ett fritt upplägg med lapptäckesteknik utan att täcka hela ytan.


Med små lappar byggde jag upp en gran med stam och stjärna som står på en grön mark (gjord av två pappersbitar) samt ett paket med snören (de tre (!) snörlapparna är verkligen små). Visst är det snarlikt så kallad Paper Piecing. Hade det varit tyg skulle det istället ha kallats applikation. Å ja applikation är en form av lapptäckesteknik. :)

Jag gjorde en liknande gran för ett par år sedan. Då i andra, mer vintriga och ändå juliga färger. Kika här eller här.

För fler alster med lapptäckestekniker av olika slag - klicka här och här.

Icke-scrapmaterial: Vitt papper samt färgat papper

2 comments:

Essmo said...

vilket coolt kort! Himla snyggt blev det!
kram på dig!

anna said...

jättefint :)