17 September 2009

Kvällslycka

Inte kunde vi hålla oss heller å det gav utdelning.

Det började med att vi skulle försöka att ta en promenad med grabben i förrgår kväll. Han var exakt så som barn är och ville inte. :)

Däremot ville han till skogen. Vi tänkte att det var en bra idé och vi tog oss dit. Rätt omgående hittade vi det vi letat efter.

Grabben lyste lika mycket som kantarellerna. Det är lycka!

Det märks verkligen att det är höst när det blir nästan kolsvart tidigt på kvällen. Såklart inföll det när vi var i skogen. Direkt klurade vi på om vi ska bege oss tillbaka i ljuset. Finns det några brukar det kunna finnas mängder av dessa läckerheter.

Nästa dag arbetade pic undan på förmiddagen så han kunde bege sig ut efter lunch. Han spenderade en knapp timme med att klättra över stock och sten utan någon svamplycka. Mitt när han hade affärssamtal via telefon med sin kollega upptäckte att han klev rakt in i ett hav av trattisar. Han hittade även ett gäng taggsvampar och fårtickor. De senare har jag smakat och de påminner mycket om kantareller i smaken samtidigt som det inte har någon distinkt svampkonsistens. Kanske kan jag en dag lära mig att äta dem. :) Svamp hittade han som sagt även om det var skralt med fler gula saker.

No comments: