06 September 2010

Mötley Crüe


Förra måndagen... på en "speciell" dag ;) ... publicerade Skrotboken ett inlägg med fokus på sommarfestivaler, stadsfester och alla tillställningar som hör sommaren till. På varje alster inkluderade vi minst en så kallad memorabilia.

Vad sjutton är då memorabilia?
Tja... memorabilia är inte riktigt samma sak som souvenirer även om de påminner mycket om varandra.

Ett sätt att skilja på de två är att anamma följande: Souvenirer sparas i regel från resor vi gjort. Memorabilia används för saker som sparas för sitt värde i relation till något historiskt, kulturellt, underhållande och/eller från ett evangemang av någon sort. På så sätt kan souvenirer vara memorabilia. Ett exempel är att vi sparat ett programblad från en musikal som vi såg när vi var på resa någonstans i världen.

Några exempel på memorabilia överlag är gamla fotografier, posters, varor som relateras till underhållning (till exempel olika Disneysaker, musikskivor och så kallad "merchandise" som säljs av såväl musiker som andra), olika produkter som har anknytning till biografer och filmer (till exempel filmaffischer och manus) samt pins och knappar av alla de slag.

Vi har väl alla såna saker? Själv har jag alltid lagt in såväl souvenirer som memorabilia i mina fotoalbum. De är bulkiga som attans, men att de ligger där är helt självklart i min värld. För... vars skulle jag annars ha dem (om de inte låg i soporna då vill säga...)?

Scrappa sommarfestival med memoriabilia
I min egen tolkning återanvänder jag festivalbandet som dekoration på min layout om vårt besök på Peace & Love 2009. Det året slog festivalen publikrekord och var då Sveriges största festival. Det var massor av folk och bland annat spelade ett band som jag har gillat så länge jag kan minnas...


Faktum är att även min far gillar dem. ;)

Innan jag å pic åkte ställde vi oss frågan om du någonsin blir för gammal för festivaler? Sedan tänkte vi inte mer utan begav oss i väg till Borlänge för att besöka Sveriges största festival - Peace & Love. Å ja, vi skippade bekvämligheterna för att få uppleva festivalen som sig bör - skitig, trött, sliten OCH sovandes i tält. :)


Ett av de band vi såg var alltså ett band som jag gillat så länge jag kan minnas. För att minnas den där speciella känslan som kommer av livekonserter scrappade jag det hela med väl valda citat från deras låtar och inslag av starka härliga glam- och sleazerockiga färger mot en svart bakgrund.


Jag använde också en del typiska icke-scrapsaker samt en del bilder som jag luskat reda på. En av bilderna - den som är uppe till vänster på hela layouten - var tänkt som stämpel. Jag fick för ett bra tag sedan tillåtelse att använda den i mitt skapande av mannen som skapat den. Därför säger jag: Tack till Peter! En underbar bild!

Fler alster med fokus på sommartillställningar med memoriabilia finns här.

Icke-scrapmaterial: Fstivalarmband, lila piprensare, godispapper, folie från en godiskula, frystejp, egentillverkade journalinglappar, egentillverkade ordlappar (de som inte är stämplade), olika utskrivna och eventuellt färglagda bilder/clipart samt en filtdekoration som primärt inte är avsedd för scrap.

No comments: