11 September 2010

Älgjakt 2010 fortsätter...

För det andra älgjaktskortet anno 2010 flippade jag ur lite. Bara lite. :) Jag anspelar såklart på skrönan om att skjuta vilt hemifrån genom öppet köksfönster. Eller skröna? Jag känner de som gjort det.

Samtidigt är det skogens konung som vi har att göra med så det är självklart att han är oproportionerligt stor jämfört med såväl hus som jägare…


Hälsningen är här en allmän hösthälsning skriven för hand på den översta delen av Qk-die nameplate monterad med 3D-kuddar. Jag ritade också dit några höstlöv och en ram. I nedanstående bild är namnplattan fotograferad utan direkt belysning för att den övre delen inte ska skugga den undre delen och därför skiljer färgerna jämfört med de andra bilderna på samma kort.

Bredvid hälsningen utnyttjade jag den lilla lilla biten av nästa grantopp på mönsterpappret med älgar. Denna målade jag i med grön penna och utvidgade för att sedan avsluta med att sätta dit tre små röda pärlstickers som lingon i riset.

Den uppmärksamme noterar även att vi kan skymta baken på nästa älg på samma mönsterpapper. Genom att jag satte huset så som jag gjorde förvandlade jag älgens bakdel till en stenbumling.


Så till huset. Här använde jag ett ljust mönsterpapper från samma pappersserie som husgavel och en bit av baksidan av älgpappret som hustak. Sedan har jag ritat för hand på båda två.

Nederkanten av hustaket är klippt med en klassisk mönstersax som ger ett scalloped mönster. Sedan vände jag på pappret upp och ned och ritade dit mönstret på taket med en brun penna.

Själva huset har en dörr och – såklart – ett fönster. Dörren har sedan ett handritat trämönster på sina plankor. Detta mönster är relativt enkelt att göra med hjälp av två bruna pennor (en ljusare och en mörkare) och en vit penna. Jägaren i fönstret… ja honom säger jag inget om mer än att han har en grön jägartröja, en enorm näsa och en kort – som min son uttrycker det – ”pangare”...


Materiallista här.

1 comment:

Gurkiss said...

Jätte fint och höstigt kort :)

Kram Gurkiss