09 September 2010

Kryssning(sfartyg)

För några dagar sedan publicerade Skrotboken ett inlägg där vi skapade om de upptäckter som vi gör i vår vardag antingen i samband med EFIT (Ett Foto i Timmen) eller från våra sommarminnen. Vi inspirerades också av detta citat av Christopher Columbus ...
"... for this purpose I determined to keep an account of the voyage, and to write down punctually every thing we performed or saw from day to day, as will hereafter appear."
med svensk översättning
"... för detta syfte bestämde jag att skriva om hela denna resa, att noggrant skriva ned allt vad vi uförde eller såg från dag till dag, så som det fortsättningsvis kommer att framgå ..."
... och använde oss därför av en journaling som "punktligt skriver ner var sak vi utfört, sett eller upplevt dag för dag", det vill säga att vi skapade med en stark betoning på journaling och använde oss av minst 5 bilder.

Min tolkning handlar såklart om den dag som jag fotade EFIT i somras. Sedan gjorde jag äntligen slag i saken och skar ut mitt eget minialbum. För hur svårt kan det vara? :)


Jag valde alltså att göra ett "minialbum" om den dag i somras då jag fotade EFIT. Det var den dagen vi helt improviserat åkte på kryssning. Den första kryssningen för liten man. Å nu har han ett eget minialbum i form av ett kryssningsfartyg om vad vi upptäckte, utforskade och upplevde denna dag.

Albumet har jag först ritat upp efter en ungefärlig bild av hur kryssningsfartyget vi seglade med ser ut i profil. Sedan har jag för hand skurit ut varje sida i ett någorlunda tjockt vitt papper. Jag tänkte i förväg ;) och valde ett papper som inte är poröst utan tål en viss mån av böjning och handhavande.


Här är de tre första uppslagen i kryssningsfartyget. Varje uppslag i albumet är matchat och på i stort sett varje uppslag har jag tagit med något som vi sparat från resan ifråga. Det är typiska icke-scrapsaker som delar av tidtabeller, kryssningsprogram, namnlappar för barnen ombord, en av de slantar han vann och så vidare.

Jag är glad att jag valde denna lösning med sparade saker eftersom det är så jag gjort i alla tider i mina fotoalbum. För... finns det något bättre ställe att spara dessa saker på än stället där du har fotona från resan eller händelsen i fråga?

Fler alster på samma tema finns här.

Icke-scrapmaterial: Massor av saker inklusive saker som kommer från resan ifråga. :)

3 comments:

Linda said...

Detta är ju bara för snyggt! Vilket arbete!!

Gurkiss said...

Såå himla snyggt och coolt :)

Kram Gurkiss

Nick said...

Wow, vilket minialbum! så impad.Tänk jag som inte gillar blir ju sugen på att åka båt bara så att jag kan göra ett så fint album