03 February 2010

You + Me

I måndags skrev vi första februari och om mindre än två veckor är den stora dagen för kärleken. I mitt senaste designpaket ingår delar av Basic Greys Sugar Rush – en riktig kärlekshistoria. Jag hör till dem som gillar såväl grungebetonade papper (som är en av Basic Greys specialiteter) och papper med texter på. De senare är kanske inte alltid helt enkla att skapa med. Vi vill troligen att texten eller åtminstone delar av den ska framgå och samtidigt göra något ”roligt” av helheten. Med i mitt paket fanns också blommor, band och brads…

Med den utgångspunkten har jag skapat kort med kärleksfull text signerad Basic Grey. Det är sockersött utan att det blir en överdos.


Det första kortet utgår från att utnyttja potentialen i det mönstrade pappret. Texten utgör i sig själv korthälsningen med sina ”You + Me” och ”I Love You”. I varje mönstrat papper finns det möjligheter att lägga till ytterligare detaljer i form av dekorationer av alla de slag. Här tog jag fasta på att förstärka några färger i pappret genom att först riva upp kanterna och sedan chalka dem med en mörkt rödlila färg. Till det kommer sedan färgmatchade detaljer i form av en hjärtbrad, två blombrad, ett band med egenvikt rosett samt en blomma med blad. Det hela avslutas med blingstenar som blommitt och glitterlim på såväl blomma, blad, brads som det mönstrade pappret.


Jag och blommor har en speciell relation. Blommor är för mig ingen given dekoration på varje alster, men ibland är det bara rätt. Men… jag vill gärna göra dem lite mer personliga. Möjligheterna är oändliga här. Det är bara att exprimentera sig fram och våga prova det mesta.

En favorit är att kludda på färg – gärna chalk – för att få blomman att dels bättre smälta in och dels ge den mer liv. Här kände jag att det inte räckte och därför kluddade jag vidare med glitter – grabbens glitterlim. Som blomcentrum använde jag en utstanad cirkel. Unden den fäste jag en rundel med fluffigt garn och över sitter tre blingstenar. Det hela avslutas med glittriga utstansade gröna blad.

Materiallista i Creativicas blog.

2 comments:

zαnуα ♥ said...

Superfint kort! =) Gillar färgerna massor

Linda said...

Härligt kort, man blir glad av det! =)
Kram