22 February 2010

Du är på väg...

Alla skapar väl sagor i sitt liv? Eller... förverkligar dem!

Sagotemat spåddes bli en het trend under 2009. I slutet av augusti publicerade Skrotboken ett inlägg med sagor i allmänhet som trendspaning och i början av oktober tog vi fasta på sagans troll. I mitten av oktober var det dags för en uppföljning som riktade in sig på sagor från barnens synvinkel. Varje alster innehöll minst en detalj som förde tankarna till sagor för barn - såväl traditionella som nya sagor.


För den här layouten tog jag verkligen fasta på att allt är möjligt i sagans värld. Jag hade ingen direkt plan utan lät det hela ha sin egen gång baserat på dels tyget med ett sagoinspirerat mönster och dels slottet som jag skar ut och målade.


Den här sagan handlar om att liten man blir stor och har alla möjligheter att göra som han drömmer, önskar eller vill. Det handlar också om att man inte alltid får som man vill, att morsan är stolt över honom och att så länge han är sig själv kommer det att bli en lycklig saga.

Sagotemat är tacksamt. Det är brett, kreativt i sig och vackert. Det är inte för inte som det brukar sägas att allt är möjligt i sagans värld. :) Passa till exempel på att skapa om din favoritsaga när du var liten, den saga som ditt eller dina barn eller barnbarn alltid vill höra om och om igen, den saga som du skulle vilja vara med i, den saga som du skulle skriva och kanske även rita, en saga du gärna berättar. Eller... ska du ge bort en saga i present och behöver ett matchande kort? Skapa med, för och av barn och deras sagor.

Fler sagoinspirerade tolkningar här.

Icke-scrapmaterial: Vanligt papper, drinkparasoll, två olika tygbitar, tygband, plastspänne och ett klistermärke.

Denna layout är skapad under 2009.

No comments: