10 March 2011

Lets fly - Layout i Steampunkanda

Här kommer min andra Steampunklayout som jag gjorde för Creativica inför mässan i Karlstad nu i mars.

Här tar vi oss från marken till luften. Ett viktigt inslag i Steampunk är drömmen om att flyga med allsköns farkoster. Tekniken är viktig och uppfinningsrikedomen är stor. Självklart finns de klassiska och i stort sett obligatoriska flygarglasögonen med. 8)


Här är utgångspunkten ett foto på mig, detaljer från mönsterpapper med fjärilar och trollsländor (DCWV) samt bilder från gamla böcker. Tanken är att få ett alster med det jag vill ha med och på det sätt jag vill ha det.

Att använda såna här gamla bilder är överlag en bra lösning. En lösning som jag använder mig av då och då när jag skapar och inte orkar eller ”kan” rita själv. Tänk dock på att kolla upp att det är ok att använda bilderna, det vill säga att de inte omfattas av copyright.


Givetvis kunde jag inte motstå frestelsen att modifiera fotot på mig själv. Jag satte helt enkelt på mig flygarglasögonen och en hatt. Helst hade jag önskat en rak hög hatt, men jag hittade ingen och nu fick det bli denna så länge. Jag kommer nog att byta ut den när jag hittar ”rätt” hatt.

Rubriken var given. Den är kort och säger allt som behöver sägas. :) Den är gjord av små svarta bokstavsstickers och vita chipboards. Chipboarden har jag färgat in med distresser, stämplat med ett rutmönster och förseglat med fixeringsspray. Det sista gör att de har en viss glans över sig som matchar den embossade bakgrunden.


Embossingen, som är en kombination av brunt glitter och guld och säkerligen något mer som kom med av bara farten är utspridd över layouten i någon form av mönster.

På den övre bilden skymtar även ett underbart brunt volourband som finns i butiken. Det är klockrent för layouter i den här stilen eller stuket. Efter att jag fotade layouten lade jag till häftklammer i mässingsfärg för extra fastsättning.


Bilderna ovan visar de härliga flygande insekterna – fjärilar och trollsländor – som jag skurit ut från mönsterpapper. De kommer i en glansig och glittrig variant och med en viss struktur.

De övre bilden här ovan visar en av de tre saker som hänger ett brunt snöre från varsin loopy brad. Här är det en nyckel. Den som noterat detaljer såg en nyckel på den förra layouten. Där var det metalltejp. Här är det skyddspappret på tejpen. Den sög åt sig alkoinks och jag gillar hur den ser ut och klart den ska användas.


Här syns fler detaljer från mönsterpappren tillsammans med de övriga två sakerna som hänger i ett brunt snöre – en rund fågelbur och ett fickur.

Här syns även flera av alla de bilder som jag färglagt enligt MCP-tekniken med Faber-Castells Polychromos, klippt och skurit ut samt slutligen fäst i ett collagebetonat mönster över i stort sett hela ytan.

Återigen är det en lång materiallista som finns här. Se den som inspiration. :)

Icke-scrapmaterial: Gamla bilder, skyddsplast från metalltejp, ischokladform, gamla knappar (som färgats om), raindots i ljust brun samt turkost blinghjärta av okänt ursprung

2 comments:

Linda said...

Åh, såååå cool! Riktigt häftig och annorlunda layout, supersnygg! :)

Kram

Linda said...

Jag kollade på dina layouter hos Creativica i Karlstad. De är sjukt coola!!