05 October 2009

Vintage Tags

Scrapstilar finns i mängder. Visst kan vi placera in oss i ett fack som förhoppningsvis stämmer överrens med vad vi tycker om och hur vi gillar att skapa. Samtidigt känns det onödigt eftersom det handlar om kreativitet och då kan man blanda hej vilt och få en egen kompott. Det finns i det perspektivet en poäng i att lära sig om olika scrapstilar. Vad är kännetecknande för just den stilen? Gillar jag det eller gillar jag det inte? Hur kan jag göra min variant av det hela? Anamma bara de delar som du känner att du gillar, men prova samtidigt det mesta för att verkligen känna efter vad du trivs med. Någonstans kommer du garanterat att hitta något som du trivs med och som du förhoppningsvis även känner dig relativt säker med att skapa.

Skrotboken uppmärksammar emellanåt olika scrapstilar. Vi går igenom vad som kännetecknar stilen ifråga och gör våra tolkningar som går i just den stilen. I augusti uppmärksammades en av mina favoritstilar - så kallad Vintage Scrap. Senare kommer jag att publicera hela texten som jag skrev om Vintage Scrap. Orkar du inte vänta? Klicka här. Läs, inspireras och skapa.

Jag skapar vanligen inte i klockrent Vintagestuk, men jag gillar det - massor. Iofs är få alster som jag gör utan att distressa på något vis och det är helt klart en del som jag anammat från Vintage Scrap. Att skita ner, sota till det å föråldra saker. Det gillar jag.

Visst har det hänt att jag skapat alster som har mer Vintage över sig, men... Tja. Det är så sällan jag tycker vintage passar med de foton eller saker jag använder. Dock, eftersom jag gillar den här stilen var det riktigt roligt att anta utmaningen att skapa i ren Vintage.

Jag börjar med två tags. Jag tycker nämligen att tags passar för Vintagestilen. Jag har gjort såna förut i Vintagestuk. Nu gjorde jag två till som går i brunt med sotiga kanter.

Till båda har jag använt mig i mångt och mycket av sådant som är överblivet från andra skapartillfällen - ett bra sätt att använda upp de där allra minsta delarna. Jag har också plockat med gamla saker i form av kork, trä och knappar.

Min son hjälpte mig också. Jag frågade honom vad vi skulle göra med den ena blanka vita tagen. Han sa att han hade en idé och drog fram wellpappveckaren. Sedan gick resten av bara farten. :)

Den första är en allmän tag och den andra har ett litet foto. Båda kan användas som de är och kanske sättas i en ram eller skickas till någon istället för ett kort. Alternativt fästs de fast på en layout eller något altrat som dekoration.

För fler alster inspirerade av Vintage Scrap - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Vanligt papper, färgat papper, gamla knappar, en bit kork, en bit trä, garn, vit fjäder, gem, utskrivna stjärnor, slipkloss (för att distressa fotot), tunt omslagspapper och metallsnöre med dekorationer.

5 comments:

Dolores said...

Underbara tags!
Du gör så fantastiska saker, man upptäcker ständigt nya detaljer på varje alster som man inte lagt märke till innan. Det är som att gå på upptäcksfärd!
Kram / Dolores

Linda - www.knorrigt.com said...

Jättefina tags!! :)

Om Dolores: said...

Jag har lagt till en bild på de klossmonterade stämplarna bara för din skull! :)
Kram / Dolores

Marie said...

Jag kallar min egen stil Neo-Vintage.. slitet och ruggade kanter, men med nyare tekniker och nytänk i allmänhet.. :P

maxell said...

Dolores: Va snällt av dig. Jag har kikat å det är snyggt så där tycker jag. Problemet är att jag har ingen plats på mina väggar för en sådan där lösning just nu. Ja, jag har visst fullt i saker uppåt väggarna i mitt "kontor". ;)

Linda: Tackar och niger fint.

Marie: Vilket passande namn för din stil. Det gillar jag. Massor. Det känns så mitt i prick. :)