16 October 2009

Middag med dinosaurier

Det finns få djur som väcker fantasin på det sätt som dinosaurier gör. Både barn och vuxna förtrollas och häpnas över dessa jättemonster. När du går in på ett museum och ställer dig bredvid ett dinosaurieskelett känns de overkligt stora och kanske även lite läskiga.

Lika märkligt som att dinosaurier existerat är att de plötsligt försvann från jorden efter att ha varit dess härskare i flera årmiljoner. Vad var det som till slut satte stopp för dessa otroliga djur? Det är ett olöst mysterium.

Dinosaurierna lever i allra högsta grad ändå vidare. Vi hittar dem i böcker, filmer och i form av leksaker. Det bedrivs också en aktiv forskning av paleontologer för att lära mer och nya fakta tillkommer hela tiden. Det är helt enkelt spännande med dinosaurier.

Min son är inget undantag när det gäller fascinationen för dinosaurier. Förra helgen vart vi bjudna på middag ute. Efter maten tog personalen fram en leklåda till grabben så vi skulle få fika "i fred". I den lådan fanns det bland annat ett antal dinosaurier som lyckades roa både stor och liten. :)

Det busiga dinosauriepappret har jag haft länge och nu kom det äntligen till en passande användning. Tänk va saker kan komma till sin rätt ibland alltså. :)

Jag lade till glitter här och där för att fånga upp den "glamour" som kommer av att äta ute, orsaken till varför vi åt ute samt den lycka som utstrålar vid lek och bus. Det är trots allt inte varje dag som man får ha leksaker på middagsbordet.

Titeln har såklart ett dubbelt budskap. Tänk bara på hur skoj det är att sitta still länge och äta tillsammans med... ja just det... gamla dinosaurier som bara pratar och pratar och pratar och inte alls leker...

För fler dinosauriealster - klicka här.

Icke-scrapmaterial: Egenmålat mönsterpapper, vanligt papper, skumdekorationer, glitter och slipkloss för att distressa fotots kanter.

No comments: