27 June 2010

Let your DREAMS take flight

Med tandborsten i fokus kom jag ihåg hur skoj det är att kladda med akrylfärg.


För den här layouten har jag använt tandborsten för att måla och smeta ut gräddfärgad akrylfärg på bakgrunden, papperskanterna och fotokanterna.


Nu målade jag kanterna innan montering och efter monteringen målade jag dit lite till färg på sidan om, men inte överallt. Jag gillar när det inte är heltäckande exakt överallt.


Layouten i sig då? En somrig sak med tankar om framtiden. Ljust som det bör vara...


... och med blommor. :)

Fler alster där tandborsten har använts på ett eller annat sätt finns här. Härligt med så många olika sätt och även så många olika sorters färger. Se och inspireras.

Icke-scrapmaterial: Tandborste (för att måla med akrylfärg), vitt papper, sinmaiband, färgat gem, spelmarker, fjäril i glänsande pappersmaterial, knappar, presentband (med blommor på), en bit tapet (gul) och egentillverkad journalinglapp (inte gjord av mig).

Tvätta stämplar på ett enkelt sätt

Tandborsten kan användas till mer än att sanera efter midsommarhelgen. :) Den kan användas till att skapa med. Eller...


... för att tvätta stämplar. Enkelt och effektvt! Japps, jag har en tandborste i min scrapverktygslåda.

Fler alster där tandborsten har använts på ett eller annat sätt finns här.

Icke-scrapmaterial: Tandborste

26 June 2010

Midsommartraditionen att plocka blommor

Igår var en stor svensk högtid – midsommarafton – som innebär en hel del traditioner. En av dem är nästan ett måste om du frågar mig. Det handlar om midsommartraditionen att plocka blommor.

Här har jag använt den nya sommarserien från Maja Design och blomster för att skapa om denna tradition…


Jag använde ett endaste mönstrat papper för denna layout – Maja Designs papper Lata Dagar från den nya serien Sommartider. På layouten har jag följt fotots färger och upplägg och använt mig av den randiga sidan och vänt på pappret för att få till grusvägen samt lagt till två band rakat över för variation. Överlag går hela layouten i matchande färger. Det gäller även de rosa detaljerna som plockar fram klövern som grabben på fotot plockat.

Jag och blommor är ett eget kapitel. Jag är inte stormförtjust i att använda dem, men jag gör det när det passar. Här passar det. Dock brukar jag försöka piffa till blommorna lite. Den stora blomman är tre blommor i olika färg som ligger lager på lager. Det understa gröna lagret har stickleseffekter. På det turkosa mellanlagret smeta jag dit vit akrylfärg för att få variation och det matchar mot det översta lagret med en liten vit blomma. I mitten sitter en endaste stor pärlsticker och glänser. Strax under blomman sitter sedan en rosa knapp format som en blomma (med knuten floss) samt en annan rosa blomma med detaljer gjorda av Liquid Pearls.

Sedan har vi runda brads. Jag använder dem inte alltid, men de är ”enkla” detaljer för att piffa till och lägga till såväl dimension som rörelse till en layout. Placera ut några brads över layouten och variera gärna färgerna. Till höger om en stor brad har jag använt en linje i det mönstrade pappret för att skriva början av rubriken med en vit penna. Den delen syns inte på en gång, men den finns där…


För huvuddelen av rubriken använde jag två varianter av bokstavsstickers. Den övre raden med små bokstavsstickers har också fått en omgång med 3D-lack. I den undre raden valde jag att byta ut de två o:na mot två små gröna blommor med pärlsticker i mitten för att bilda ordet ifråga. En sådan där lösning som passar i flera sammanhang och det behöver inte alltid vara blommor. Det passar även med andra detaljer som anknyter till det aktuella temat och självklart går det bra att rita sina egna bokstavsdetaljer som passar in om man inte hittar det man söker. :)

Vågrätt längs hela layouten har jag även lagt små duttar med 3D-lack för att ja… det brukar regna på midsommar. Klart det ska vara med!


Med det önskar jag en trevlig fortsatt midsommarhelg. Hoppas att du hade en bra midsommarafton och inte glömde att plocka några blommor... Eller att vara med i Creativicas midsommarutlottning.

Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Stålborste för att slipa fotokanterna

23 June 2010

Inbjudan till piratkalas

Idag handlar Skrotbokens inlägg om något som jag verkligen gillar. Skrivmaskinstypsnitt. *slurp*

Jag gillar skrivmaskinstypsnitt i alla dess former. Troligen kommer detta från att jag exponerats för dem genom att dels som liten fått lära mig skriva på min mors otympliga skrivmaskin och alltid ha exponerats för skrivomslag där skrivmaskinsremsor förekommer (gissa en gång vad för slags musik det handlar om... :) ). Mina datorer har alltid haft ett helt gäng skrivmaskinstypsnitt installerade även om flera försvunnit vid datorbyten. När jag började scrappa var skrivmaskinstypsnitt något som jag letade efter och investerade i. Det blev bland annat stämplar och dies. Självklart gjorde jag återigen djupdykningar efter typsnitt till den dator jag hade då...

En av mina favoriter bland stämplarna är de små bokstavsstämplarna som jag ofta använder i olika utföranden och sammanhang. Eftersom de är små passar de bland annat bra för att göra egna små bokstavslappar (se länk till tutorial sist i inlägget). Jag har också några dies som har ett skrivmaskinstypsnitt och de kommer fram när det passar. :) Utöver det har jag, som säkerligen många fler, några bokstavstickers med klassiska skrivmaskinstypsnitt. Det har trots allt kommit flera - framförallt små - bokstavsstickers på senare tid baserade på olika skrivmaskinstypsnitt. Jag använder dem även om jag är något omständlig som föredrar att göra mina egna små lappar med hjälp av mina små stämplar... :)

Som synes finns det flera sätt för att använda skrivmaskinstypsnitt i skapandet. För det här tillfället valde jag att använda såväl stämplar som datorn för att skapa ett kort.


För det här kortet har jag använt mig av en ytterligare uppsättning bokstavsstämplar som jag har. Det är magnetstämplar och de är praktiska för liten man att hantera. Nu stämplade han inbjudan till kalas helt själv - självklart i versaler så alla kan läsa... Å visst passar de in? :)

Pappret har mannen hjälpt mig att skrynkla och färga in. Dock valde vi att inte rita en skattkarta på varje... men annars kan man göra det.

Eftersom det var ett antal att göra "fuskade" vi lite till och använde datorn för all kalasinformation på insidan. Även här är det ett skrivmaskinstypsnitt. Å ja, vi har fått goda kommentarer om denna kalasinbjudan och efter en del improvisation fick vi ihop ett någorlunda sammanhållet piratkalas... :)

Fler alster med skrivmaskinstypsnitt, mer om skrivmaskinen och länkar till ännu fler alster med skrivmaskinstypsnitt finns här.

Icke-scrapmaterial: Vitt papper, tandpetare och svart raindot.

Äntligen finns de igen - passa på!

Gosh vad jag saknat det här härliga lekfulla märket i Sverige. Det fanns förut, men sedan har det varit tunnsått. Nu finns det igen. Vars? Jo hos Creativica.

Vad?


BAM POP såklart!

*kärlek*

Sweet candy time...

Crafting Life's Pieces by Chelsea is having sweet candy time...


Last day to enter is 7th of July.

My number is 116.

New stamps...

Ended with number 187 as a winner.

The Daily Maker is giving away Hero Arts new stamps and a wounderful card...


Last day to enter is 7th of July.

My number is 194.

Dies to die for

Poppet's place has dies to die for...


Last day to enter is 10th of July.

My number is 140.

All the things I love...

This one is closed with winner number announced.

Att the things I love with Bev is giving away...


Last day to enter is 24th of June.

Generöst!

Avslutad

Bumblebee firar lite extra att forumet är öppet med...


Sista dag att delta är 10 juli klockan 12.00.

Med passion för sommarpyssel

AVSLUTAD

PysselPassion firar med passion för sommarpyssel...



Sista dag att delta är 30 juni.

28 stämplar!

AVSLUTAD

Scraplagret firar att kungens flicka gifte sig häromleden och att det är midsommar med detta...


Sista dag att delta är 25e juni klockan 16.00 (pip).

Underbart sommarpaket

Denna utlottning är avslutad

Ulrikas scrapperier har plockat ihop ett underbart sommarpaket...



Sista dag att delta är 25e juni.

Sommargodis med fokus på kort

Evas Pyssel firar 2 000 besök med sommargodis med fokus på kort...


Sista dag att delta är 4 juli.

22 June 2010

The spirit of midsummer med rykande färska Maja Design

Rykande färska från pressarna… Nya Maja Design är sommar! Svensk sommar! Härligt! Jag vart sugen på att scrappa en midsommarlayout på en gång. Högaktuellt med andra ord. :)

Resultatet är – som vanligt för mig – tvetydigt. Midsommar är en högtid då det konsumeras enorma mängder alkohol. Det är snapsar till sillen och öl till färskpotatisen. Samtidigt dricker inte alla alkohol, men hur jag än vänder och vrider på det hela så kommer jag fram till att det är en del av ”the sp(i)rit of midsummer”. Hoppas ingen tar illa vid sig nu…


Sommarserien ”Sommartider” från Maja Design har i vanlig ordning både fram- och baksidor som matchar varandra. Det är något speciellt med att skapa med papper som gjorda för att passa ihop. En litet steg tog jag dock då jag valde ett papper med grönt… allt för att matcha fotot, grenen med blad och ja… få med en viktig färg som är sommar för mig. Jag gillar också hur det orangegula pappret passar ihop med ölen och även bordet som är på fotot. Det pappret lyfter verkligen fram de detaljerna i fotot.

Jag valde en vit bakgrund och för att få det hela att smälta ihop ordentligt gjorde jag två saker med alla mönsterpapper. Först skrapade jag och ruggade upp alla kanter. Sedan målade jag med vit akrylfärg en bit in längs kanten på de ställen som ”syns”. Pappren från Maja Design kommer redan med vita grungeinspirerade kanter, men om man tar en del av ett papper får man inte den vackra kanten runt hela biten. Då är vit akrylfärg en enkel lösning för att få lika på alla sidor. Se översta bilden nedan där såväl den vita originalkanten som påmålad vid akrylfärg syns.

I det orange pappret finns en svärm fjärilar som flyger iväg. Jag lade dem till höger på layouten och kompletterade med att dels rita i vita små prickar mellan fjärilarna och dels lägga till en turkos filtfjäril som passar på att suga nektar (eller berusa sig) på en stor blomma. Den undre ljusturkosa blomman fick också en omgång med prickar med hjälp av en vit penna för att piffa till det hela (se den nedre bilden nedan). Fjärilen har lite små detaljer med hjälp av dels svart stickles och dels mörkblå Pearl Maker. Det var lurigt och smått, men med lite vilja och enormt tålamod går det att få till extra detaljer. Notera här att Pearl Maker passar bra för ändåmålet då det fäster på de flesta material.


Rubriken är gjord av handskrift med svart penna, små bokstavstickers och ordet ”spirit (ordet satt på samma ark som bokstavsstickers). Jag valde att fästa ordet ”summer” på en glasspinne med mörka chalkade kanter och två pärlstickers. Glasspinnen sitter i sin tur över en rubon som är placerad så att den håller ihop hela rubriken samtidigt som den balanserar färgerna för hela layouten. Lite chalk eller smuts finns med på alla stickers (det är såklart en baktanke från min sida med att göra så).

Om man gillar ”the spirit of midsummer” kan man tyda det vita hjärtebandet som ”love…”. Annars är det en dekoration för att få med mer vitt på layouten.

Två blommor sitter runt fotot med varsin brad. Den ljusturkosa blomman har målade vita detaljer. Bladrankan som sitter längs med fotots högra sida har en omgång med gul (!) stickles och jag tycker resultatet blev bra. Det glittrar precis som ölen gör på fotot… :)


Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Glasspinne

Sweet candy...

Ended

Scrapbooking Allsorts celebrates the arrival of bow easy with some sweet candy...


Last day to enter is 30th of June.

My number is 47.

Stamping boutique blog candy

The stamping boutique has a generous blog candy up...


Last day to enter is 18th of July.

300 000 hits Magnolia candy

AVSLUTAD
with number 143 as winner

Passion for Crafts by Debbie celebrates amazing 300 000 hits with Magnolia blog candy...


Last day to enter is 23rd of June.

My number is 466.

Clear Meow blog candy

AVSLUTAD
with number 213 as winner


Passion for Crafts by Debbie has a clear meow blog candy up...


Last day to enter is 26th of June.

My number is 308.

Pins!

Vikki's creations have a lovely pin blog candy. :)


Last day to enter is 1st of August.

Kärleksinfluerad blogcandy

Avslutad

Gurkiss har en till blogcandy på g...


Sista dag att delta är den 28e juni kl 23:59 svensk tid.

Sommartävling till 20e juli


Sommartävling pågår till 20e juli i Creativicas blogg. Du ska lifta ett kort som Karin/Kada gjort.


Det är helt fritt fram vad gäller material, dekorationer och färger!

Så här gör du:
  • Skapa ett alster – vilken typ av alster som helst accepteras t.ex kort, LO, alter m.m. – som är en lift av Kadas kort, dvs att inspirationen tydligt framgår t.ex färg, form m.m.
  • Lägg in ditt alster i din blogg med en länk till Creativica.
  • Gör en kommentar i tävlingsinlägget med en direktlänk till ditt bidrag så att vi kan hitta det.

Ditt alster ska vara upplagt och länkat senast den 20/7.

Vinnaren får det här fina paketet med Stickles (glitterlim) samt Liquid Pearls!!


Vi på Creativica önskar er alla lycka till!!

All information om tävlingen och var du lämnar in ditt bidrag finns här.

21 June 2010

Fullt ös...

... medvetslös! :)

Har haft fullt upp med att fira födelsedag och ordna barnkalas för 14(!) barn. Temat? Tja... pirat såklart. :)

Tänk va man sliter ibland för att göra de små liven glada... Orden som gör det hela värt är
"Mamma, mamma, mamma jag vill ha ett till sånt här kalas".
*lycka*

{you} - eklektiskt skapande eller stilfusion

Igår, den 20e juni, uppmärksammades FNs Internationella Flyktingdag världen över. Skrotboken valde att skapa eklektiskt, dvs att använda mångfald i skapandet.

Alla som flytt sitt hem besitter såväl mod som beslutsamhet - egenskapar som är en enorm tillgång när de skapar en ny tillvaro på den plats dit de tagit sig. Den internationella flyktingdagen är en dag för att ge flyktingar erkännande för den rikedom och den mångfald som de för med sig till samhällen världen över.

Skrotboken tog fasta på mångfalden och valde därför att skapa eklektiskt. Med eklektiskt avses en stilfusion där vi väljer karakeristika från minst två scrapstilar och blandar dem på ett och samma alster.

På ett och samma alster blandar jag själv oftast flera tekniker och detaljer som vanligen hör till en viss så kallad scrapstil. Det är inte alltid uppenbart vilka stilar jag blandar, men det går alltid att hitta dem vid en närmare anblick. Samma sak gäller för i stort sett alla som skapar. :)

Den här gången valde jag att utgå från en traditionellt romantiskt dov färgskala med pastell samt karakteristiska blommor till en layout med en grabb. Jag gjorde dock inte min layout i en ren romantisk stil utan valde istället att låna typiska inslag från såväl Vintage Scrap som så kallad klassisk Freestyle för att bygga upp en sammanhållen helhet.


Från Vintage Scrap kommer bland annat rivna och chalkade papperskanter (om än i helt andra färgskalar även vad som vanligen förknippas med Vintage Scrap), svart-vitt foto, slipade och ruggade fotokanter, spill av vätska som gett fläckar i ett av fotohörnen, en tag med garn, dold journaling samt skrivmaskinstypsnitt (på mönstrat papper).


Från så kallad klassisk Freestyle kommer alla handritade detaljer över hela layouten, 3D-effekter med olika detaljer, handklippta och rivna detaljer, att rita på fotot samt lekfullheten i att blanda flera papper från olika tillverkare.


Jag får ofta hör att jag har en egen scrapstil - "maxellstyle". Å ja, det här är en rätt typisk sådan layout även om den har blommor och saknar en av mina favoriter, det vill säga mycket material som inte är avsett för scrap.

Min layout anknyter också till mångfald och acceptans genom att jag skrivit ned några rader om en egenskap som min son har och ofta visar. En egenskap som jag hoppas han behåller. :)

Några avslutande råd och tips
Det är inte alltid lätt att sätta fingret på vilken stil man skapar, men om man ser till detaljerna i kombination med helheten går det alltid att känna igen karakteristika som vanligen hänförs till en viss scrapstil.

Det viktigaste att komma ihåg är dock att inte försöka följa en viss scrapstil utan istället använda de saker som man själv gillar och trivs med - gärna tillsammans på ett och samma alster.

För att utveckla ditt skapande rekommenderar vi att du utmanar dig själv att aktivt bestämma dig för att blanda minst två stilar på ett och samma alster och skapa med fokus på tekniker och detaljer. Du kommer garanterat att upptäcka något nytt. Du kommer troligen också att upptäcka att du vanligen använder dig av inslag från någon eller några specifika stilar när du skapar och dessa är troligen svåra att låta bli att använda... :)

Fler eklektiska alster här.

Icke-scrapmaterial: Färgat papper

16 June 2010

Tävling med designade vinster och allt du behöver är vimplar....

AVSLUTAD

Detta inlägg ligger överst så länge tävlingen pågår. Scrolla ner för andra inlägg.

Skrotboken presenterar stolt en tävling med smyckesvinster från ingen mindre än...

Passa på att vinna ett av två par underbara designade örhängen - till dig själv eller som en gåva till någon som du vill ge något extra.

För att delta i denna tävling läser du vidare här.

Underbara inspirationsalster finns här.

13 June 2010

"För vi har tagit studenten".... i gult och blått

I slutet av veckan var det en stor dag för många. Några hade redan gjort det tidigare och andra gjorde det just innan helgen. Jag mötte dem på stan i torsdags... Vilka? Självklart handlar det om de som tar studenten!

Jag har gjort ett relativt enkelt studentkort. Enkelt för att det är relativt enkelt att göra även om det det har en del dekorationer och kräver en del småpillande och väntetid för torkning.


Jag ritade en studentmössa och färglade. Om du inte ritar själv går det bra med en stämpel eller en clipartbild. Tänk dock på att kontrollera om du får använda bilden ifråga. Ibland får bilder inte användas i tex kommersiella syften, dvs du får inte sälja kort med dessa bilder på.

Kortet går i blått och gult med vita och svarta inslag. Färger som vanligen förknippas med studenten och exakt de färger som återfinns på och i en traditionell studentmössa. Numera är inte alla band på studentmössorna svarta. Ett tips är då att lägga till någon dekoration i samma färg på kortet.

Skärmen på studentmössan är målad i djupt svart och på det ligger en omgång med svart stickles för att efterlikna den glans och lyster som finns i skärmen på den riktiga studentmössan. Ett annat alternativ är 3D-lack eller motsvarande.

Jag fick ett infall och kombinerade studentmössan med en studentbukett bestående av tre minirosor. De gula minirosorna har gul stickles i änden av blombladen. Ett enkelt sätt för att piffa upp dessa blommor. Jag valde att låta den vita blomman orörd för kontrast. Annars passar vit eller genomskinlig stickles till den.


Rosstammarna är något avklippta för att passa på kortet. Jag har även gått över dem med mörkgrön Pearl Maker för lite extra piff. Det är pillrigt, men går rätt bra om du är försiktigt trycker med ett jämt flöde och följer stammens hela längd på en gång.

Buketten sitter sedan fast i ett vitt och blått band som går tvärs över kortet. Runt rosstammarna är en knut och över den sitter en rosett. På undersidan längs med hela bandet sitter mörkblå Pearl Maker och skimrar. Hälsningen är skriven med små bokstavstickers i svart med vita bokstäver.


Materiallista här.

Med detta önskar jag alla nybakade studenter anno 2010

Grattis och Lycka Till

… den ljusnande framtid är er!

Sött och gott!

AVSLUTAD

Va väntar vi på? Sommaren är väl redan här? :) Jo... visst ja. Millis hobbyverden firar med utlottning av sommarrelaterade stämplar och lite annat gott.


Sista dag att delta är 19 juni 2010.

Å ja, besök bloggen ifråga för gosh va läckra saker där finns.

Gurkiss firar bara för att...

AVSLUTAD

Gurkiss är en bekant scrappare som jag återkommer till flera gånger för att se vad hon nu hittat på. :) Kika in du med vettja.

Just nu firar hon med godis bara för att. Magnolia är väl kanske inte det första som man kommer att tänka på tillsammans med maxell, men jag gillar faktiskt en del av deras söta motiv. Om inte annat för att de kan ge en bra variation i mitt skapande genom att de är sockersöta på sitt alldeles egna sätt och kräver en del annat från mig själv om jag skapar med dem. :)



Sista dag att delta är söndag 13 juni.

Make it Crafty... and eyecatching

AVSLUTAD

Make it Crafty celebrate BIG news with an eyecatching preview.


Last day to enter: 13th of June.

Underbara egentillverkade papper från Lina

AVSLUTAD
å jag vann dessa härliga papper
*glad*


Linapyssel firar 5 000 besök med att lotta ut papper som hon gjort själv. Underbara papper. Ljuvliga färger och färgövergångar. Dessutom med en viss sommarkänsla så helt rätt i tiden. *gillar*


Sista dag att delta är 25e juni.

10 June 2010

You are zo boy

Häromdagen publicerade Skrotboken ett inlägg som jag väntat länge på att få skriva klart. Det handlar om en av de saker som jag verkligen gillar - att använda sånt som vanligen kastas som skräp för att skapa. :) Det passade bra att publicera detta inlägg dagen innan Världsmiljödagen som var här i förra veckan.

I inlägget ifråga fokuserade vi på att (åter)använda förpackningar i köket. Endera som de är (och eventuellt altrade) eller som inspiration för skapandet. Tänk bara va många härliga färger, mönster, typsnitt med mera som alla förpackningar bjuder på...

Min layout gjorde jag för ungefär ett år sedan, men jag har inte visat den förut.

Jag själv har alldeles för många kapsyler och flärpar från burkar... De flesta kommer från tiden som student då de var hårdvaluta. ;) Sedan jag börjat scrappa har jag flera gånger använt mig av dem för att göra dekorationer för mina alster. Denna layout är med såväl altrad kapsyl som burkflärp. Dessutom passade jag på att använda upp ett lock från en metallburk för att skapa min rubrik... (troligen har locket suttit på någon av de burkar som jag tidigare altrat och visat i Skrotbokens blogg)


Att ha en liten grabb i hemmet innebär att livet är rocknroll mest hela tiden. Han är ett energiknippe utan dess like med ett enormt spring i benen. Jag gillar det här fotot på honom för att han sitter still å myser som en paus mitt i allt lekande och samtidigt syns buset i hans blick och min. Åsså har han ett mycket passande linne på sig. :)


Mina återanvända saker kommer alltså främst från köket. Jag har en låda dit jag slänger sånt som jag borde kasta som skräp, men jag tänker att det kan komma till användning. Jag hittade ett lock från en konservburk och en vit kapsyl. Mina tidigare infärgningar av aluminiumfolie fortsatte med att färga in metall i allmänhet. Jag gjorde en titel och en dekoration av locket och kapsylen. Till det kommer sedan godispapper och folie som suttit runt en smaskig chokladkula. Jag hittade även en svart burkkapsyl (eller burkflärp) och återupplivade något som jag gjort flera gånger förut och fick därmed ytterligare en dekoration. Bubbelplast är också skräp som jag sparat för att till exempel stämpla med. Avslutningsvis fick jag med ett färgprov i matchande färger.

Fler alster med eller av förpackningar som vanligen hittas i köket finns här.

Icke-scrapmaterial: Lock från en konservburk, kapsyl, burkflärp, godispapper(folie från chokladkula), bubbelplast (för att stämpla), färgprov, egengjord biljett, POG, svart papper, vitt papper, klistermärken i form av svarta cirklar, ett randigt gem, foto utskrivet på vitt papper (ej fotopapper), färgpennor samt hemstämplat band (som jag fått av en vänlig pysslare som även tillverkat stämpeln ifråga).

08 June 2010

Skogstokig?

AVSLUTAD

Härliga färger och roliga stämplar.


Sista dag att delta är 8 juni.

04 June 2010

Sjungom...

Några har redan klarat av det, några är mitt i och ytterligare några har det framför sig. Jag talar såklart om studenten.

Studenten ja. Ett betydande korttillfälle. Jag gav mig i kast med att göra i alla fall ett kort...

Av någon outgrundlig anledning började jag rita en stor flaska och ett par champagneglas. Sedan vart det hela som det vart.


Festligt med korken som flyger och markerar att "den ljusnande framtid är vår". För extra fest har skumpan, bubblorna, etiketten och självklart även "folien" runt flaskhalsen gul stickles på sig. Detta kontrasteras sedan med hur de nybakade studenterna kan se ut en bit in på kvällen tillsammans med flaskan ifråga - skrynklig, smutsig och glad! :))


Mer studentinspiration och kuriosa om den så kallade "Studentsången" här.

Icke-scrapmaterial: Vitt papper och färgat papper.

01 June 2010

Ett vintagekort och en dedikation

I söndags var det mors dag. Hoppas det var en bra dag för alla mödrar, alla som firade sina mödrar och alla andra. :)

Själv hade jag letat reda på två gamla vykort från början av 1900-talet. De kommer från min mormors korrespondens. Båda är skickade till henne på hennes namnsdag. Jag tycker de även passar bra för mors dag. Så här kommer det första.

Kort skickat 1920

Detta kort dediceras även till alla de som dödades, skadades och/eller tillfångatogs samt till de efterlevande efter den vansinniga händelse som utspelade sig tidigt igår morse. Den israeliska insatsen är helt oförsvarbar - på flera plan (läs bland annat den internationella havsrättskonventionen (engelska: United Nations Conference on the Law of the Sea, UNCLOS) - på engelska eller på svenska om de enstaka situationer då det är tillåtet för ett krigsfartyg på internationellt vatten att borda ett annat fartyg). Jag ska inte skriva så mycket här. Det finns otaliga bloggar som tar upp händelsen där det går att läsa både det ena och det andra. Jag tycker att alla har rätt till sin egen uppfattning i frågan och uppenbarligen "vet många själva bäst vad som är rätt i det här sammanhanget". Samtidigt hoppas jag att vare sig du är intresserad eller inte av frågan och oavsett ditt ställningstagande i frågan så kan du instämma i min dedikation av ovanstående kort.