22 June 2010

The spirit of midsummer med rykande färska Maja Design

Rykande färska från pressarna… Nya Maja Design är sommar! Svensk sommar! Härligt! Jag vart sugen på att scrappa en midsommarlayout på en gång. Högaktuellt med andra ord. :)

Resultatet är – som vanligt för mig – tvetydigt. Midsommar är en högtid då det konsumeras enorma mängder alkohol. Det är snapsar till sillen och öl till färskpotatisen. Samtidigt dricker inte alla alkohol, men hur jag än vänder och vrider på det hela så kommer jag fram till att det är en del av ”the sp(i)rit of midsummer”. Hoppas ingen tar illa vid sig nu…


Sommarserien ”Sommartider” från Maja Design har i vanlig ordning både fram- och baksidor som matchar varandra. Det är något speciellt med att skapa med papper som gjorda för att passa ihop. En litet steg tog jag dock då jag valde ett papper med grönt… allt för att matcha fotot, grenen med blad och ja… få med en viktig färg som är sommar för mig. Jag gillar också hur det orangegula pappret passar ihop med ölen och även bordet som är på fotot. Det pappret lyfter verkligen fram de detaljerna i fotot.

Jag valde en vit bakgrund och för att få det hela att smälta ihop ordentligt gjorde jag två saker med alla mönsterpapper. Först skrapade jag och ruggade upp alla kanter. Sedan målade jag med vit akrylfärg en bit in längs kanten på de ställen som ”syns”. Pappren från Maja Design kommer redan med vita grungeinspirerade kanter, men om man tar en del av ett papper får man inte den vackra kanten runt hela biten. Då är vit akrylfärg en enkel lösning för att få lika på alla sidor. Se översta bilden nedan där såväl den vita originalkanten som påmålad vid akrylfärg syns.

I det orange pappret finns en svärm fjärilar som flyger iväg. Jag lade dem till höger på layouten och kompletterade med att dels rita i vita små prickar mellan fjärilarna och dels lägga till en turkos filtfjäril som passar på att suga nektar (eller berusa sig) på en stor blomma. Den undre ljusturkosa blomman fick också en omgång med prickar med hjälp av en vit penna för att piffa till det hela (se den nedre bilden nedan). Fjärilen har lite små detaljer med hjälp av dels svart stickles och dels mörkblå Pearl Maker. Det var lurigt och smått, men med lite vilja och enormt tålamod går det att få till extra detaljer. Notera här att Pearl Maker passar bra för ändåmålet då det fäster på de flesta material.


Rubriken är gjord av handskrift med svart penna, små bokstavstickers och ordet ”spirit (ordet satt på samma ark som bokstavsstickers). Jag valde att fästa ordet ”summer” på en glasspinne med mörka chalkade kanter och två pärlstickers. Glasspinnen sitter i sin tur över en rubon som är placerad så att den håller ihop hela rubriken samtidigt som den balanserar färgerna för hela layouten. Lite chalk eller smuts finns med på alla stickers (det är såklart en baktanke från min sida med att göra så).

Om man gillar ”the spirit of midsummer” kan man tyda det vita hjärtebandet som ”love…”. Annars är det en dekoration för att få med mer vitt på layouten.

Två blommor sitter runt fotot med varsin brad. Den ljusturkosa blomman har målade vita detaljer. Bladrankan som sitter längs med fotots högra sida har en omgång med gul (!) stickles och jag tycker resultatet blev bra. Det glittrar precis som ölen gör på fotot… :)


Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Glasspinne

1 comment:

Gurkiss Scrappande said...

Himla snygg LO :)

Kram Gurkiss