10 June 2010

You are zo boy

Häromdagen publicerade Skrotboken ett inlägg som jag väntat länge på att få skriva klart. Det handlar om en av de saker som jag verkligen gillar - att använda sånt som vanligen kastas som skräp för att skapa. :) Det passade bra att publicera detta inlägg dagen innan Världsmiljödagen som var här i förra veckan.

I inlägget ifråga fokuserade vi på att (åter)använda förpackningar i köket. Endera som de är (och eventuellt altrade) eller som inspiration för skapandet. Tänk bara va många härliga färger, mönster, typsnitt med mera som alla förpackningar bjuder på...

Min layout gjorde jag för ungefär ett år sedan, men jag har inte visat den förut.

Jag själv har alldeles för många kapsyler och flärpar från burkar... De flesta kommer från tiden som student då de var hårdvaluta. ;) Sedan jag börjat scrappa har jag flera gånger använt mig av dem för att göra dekorationer för mina alster. Denna layout är med såväl altrad kapsyl som burkflärp. Dessutom passade jag på att använda upp ett lock från en metallburk för att skapa min rubrik... (troligen har locket suttit på någon av de burkar som jag tidigare altrat och visat i Skrotbokens blogg)


Att ha en liten grabb i hemmet innebär att livet är rocknroll mest hela tiden. Han är ett energiknippe utan dess like med ett enormt spring i benen. Jag gillar det här fotot på honom för att han sitter still å myser som en paus mitt i allt lekande och samtidigt syns buset i hans blick och min. Åsså har han ett mycket passande linne på sig. :)


Mina återanvända saker kommer alltså främst från köket. Jag har en låda dit jag slänger sånt som jag borde kasta som skräp, men jag tänker att det kan komma till användning. Jag hittade ett lock från en konservburk och en vit kapsyl. Mina tidigare infärgningar av aluminiumfolie fortsatte med att färga in metall i allmänhet. Jag gjorde en titel och en dekoration av locket och kapsylen. Till det kommer sedan godispapper och folie som suttit runt en smaskig chokladkula. Jag hittade även en svart burkkapsyl (eller burkflärp) och återupplivade något som jag gjort flera gånger förut och fick därmed ytterligare en dekoration. Bubbelplast är också skräp som jag sparat för att till exempel stämpla med. Avslutningsvis fick jag med ett färgprov i matchande färger.

Fler alster med eller av förpackningar som vanligen hittas i köket finns här.

Icke-scrapmaterial: Lock från en konservburk, kapsyl, burkflärp, godispapper(folie från chokladkula), bubbelplast (för att stämpla), färgprov, egengjord biljett, POG, svart papper, vitt papper, klistermärken i form av svarta cirklar, ett randigt gem, foto utskrivet på vitt papper (ej fotopapper), färgpennor samt hemstämplat band (som jag fått av en vänlig pysslare som även tillverkat stämpeln ifråga).

2 comments:

Penny said...

Ja filmen var lika bar en andra gång. Blev sugen direkt på att se tvåan som är minst lika bra =)

Cran är en av de bästa actionfilmerna jag vet ha ha

Vad grym du är på att scrappa. Jag scrappade jätte mycket förr. Grymt att använda saker som man inte tänker på att kunna använda. Väldigt kreativt. Sen gillar jag helt klart rocktemat ;)

Metal_Minish said...

Riktigt coolt, en LO som bara skriker maxell-style! =D