13 June 2010

"För vi har tagit studenten".... i gult och blått

I slutet av veckan var det en stor dag för många. Några hade redan gjort det tidigare och andra gjorde det just innan helgen. Jag mötte dem på stan i torsdags... Vilka? Självklart handlar det om de som tar studenten!

Jag har gjort ett relativt enkelt studentkort. Enkelt för att det är relativt enkelt att göra även om det det har en del dekorationer och kräver en del småpillande och väntetid för torkning.


Jag ritade en studentmössa och färglade. Om du inte ritar själv går det bra med en stämpel eller en clipartbild. Tänk dock på att kontrollera om du får använda bilden ifråga. Ibland får bilder inte användas i tex kommersiella syften, dvs du får inte sälja kort med dessa bilder på.

Kortet går i blått och gult med vita och svarta inslag. Färger som vanligen förknippas med studenten och exakt de färger som återfinns på och i en traditionell studentmössa. Numera är inte alla band på studentmössorna svarta. Ett tips är då att lägga till någon dekoration i samma färg på kortet.

Skärmen på studentmössan är målad i djupt svart och på det ligger en omgång med svart stickles för att efterlikna den glans och lyster som finns i skärmen på den riktiga studentmössan. Ett annat alternativ är 3D-lack eller motsvarande.

Jag fick ett infall och kombinerade studentmössan med en studentbukett bestående av tre minirosor. De gula minirosorna har gul stickles i änden av blombladen. Ett enkelt sätt för att piffa upp dessa blommor. Jag valde att låta den vita blomman orörd för kontrast. Annars passar vit eller genomskinlig stickles till den.


Rosstammarna är något avklippta för att passa på kortet. Jag har även gått över dem med mörkgrön Pearl Maker för lite extra piff. Det är pillrigt, men går rätt bra om du är försiktigt trycker med ett jämt flöde och följer stammens hela längd på en gång.

Buketten sitter sedan fast i ett vitt och blått band som går tvärs över kortet. Runt rosstammarna är en knut och över den sitter en rosett. På undersidan längs med hela bandet sitter mörkblå Pearl Maker och skimrar. Hälsningen är skriven med små bokstavstickers i svart med vita bokstäver.


Materiallista här.

Med detta önskar jag alla nybakade studenter anno 2010

Grattis och Lycka Till

… den ljusnande framtid är er!

1 comment:

Gurkiss Scrappande said...

Himla fint kort :)

Kram Gurkiss