31 August 2009

Costume à la Nation

Jag har ingen direkt relation till Frankrike mer än att jag ibland käkar fransk mat eller dricker fransk dryck. Ändå fick jag för mig att skapa en hel serie ATC (Artist Trading Card) med franskt tema. Kanske för att gillar färgkombinationen rött, blått och vitt...

Jag brukar inte göra ATC eftersom jag hela tiden misstänkt att jag skulle fastna i att göra fler och fler... Tänk va rätt jag hade. Jag började med att göra tre stycken, tog ett uppehåll och kunde inte låta bli att göra sex stycken till för att få en hel uppsättning. Mina ATC gör en röd-vit-blå resa genom enkelhet under parollen "Frihet, jämlikhet och broderskap".

Jag lägger upp mina ATC ett och ett. Det första kommer här.


I samband med den franska revolutionen förändrades mycket i såväl Frankrike som resten av Europa (och även världen). En tydlig aspekt var den förändring som skedde i klädesmodet. Custume à la nation innebar enkelt sett, att kläderna blev enklare och framförallt tillgängliga för alla. Jämlikhet?

Icke-scrapmaterial: Strukturerat papper och en färglagd bild.

3 comments:

Linda said...

Supersnyggt, som vanligt när det gäller dig! ;)

(Favvis)Maria said...

Snyggt!

Samara said...

ATC är jättehärligt,men jag har aldrig tid att göra det, vi får nog ta en ATC utmaning i Skrotboken,så det blir gjort nåt för mig.

Superfin atc du gjort.