14 January 2009

Det ligger i de små detaljerna...

Bilar har en speciell plats i mitt eller vårt liv. Jag har skapat en del layouter om och med bilar och den tjusning som jag känner i deras närhet.

Skrotboken uppmärksammade dagen för den första biltävlingen genom att skapa om och med bilar och använda runda former för att anknyta till hjulen som rullar. Här är min tolkning.


Jag har haft dessa foton länge. Det är närbilder på detaljer i lackeringen på Fast Freddys fartvidunder. Redan från början visste jag att jag ville forma bakgrunden till fotona som en bil. En bil som lyfter när julgranen lyser att det är ok att trycka ner plattan. Nu blev det just ingen dragster, men... något slags hemmabygge är det.

Titeln "Det ligger i de små detaljerna" syftar till alla coola detaljer i lacken, till de där mikrosekunderna som kan vara så avgörande samt att det hela tiden finns små detaljer runt omkring oss som kan lyfta och förhöja livet och hur vi upplever livet.


Jag saknade såklart halvpärlor i rätt färg för julgranen. Därför fick jag helt enkelt måla om några. Den röda glittriga pennan åkte fram för att knyta an till den stundande julen - den julen som ingår i just julgran. Om du inte redan visste det så heter startlamporna på dragracingbanan just så. :)

Fler biltokningar hittar vi här.

1 comment:

miapia74 said...

Vilken cool idé att göra formen till en bil. Tänkte just på vad sjutton heter det där startljuset. Julgran var nog inte min 1:a gissning, men nu har jag iaf lärt mig något nytt. Jag tycker att rubriken även speglar alla små detaljer i din LO.