30 July 2010

Stol i papper med spets, blommor och stämplat

Inför temat med heminredning funderade jag på vad som kan passa för att placera i ett hem. Att jag skulle bygga något av papper stod klart redan från början, men vad? Efter lite funderande kom jag att tänka på stolar. De kan inte vara svåra att bygga i papper. Så det fick det bli. :)


Nu fuskade jag i och för sig eftersom jag använde en färdig mall. Annars är det inte svårt att rita och variera stolen själv. Sök efter mallar på stolar, kika och se hur de är gjorde och gör din egen mall om du vill justera något. Annars använder du en färdig mall.

Jag tejpade fast mallen på brun cardstock och klippte ut. För stolsryggen använde jag skalpell för att skära ut hålen. Efter det bigade jag vecken och provade att vika ihop stolen. Någon lite justering behövdes, men annars vart det hela en stol som jag limmade ihop.

Dags att dekorera.Stolsryggen är inte som stolsryggar brukar vara – den har blomster på sig. Jag satte dit några olika och matchande blommor samt blomblad. Bredvid sitter en namnplatta med orden ”lugn”, ”ro” och ”harmoni”. För visst är det väl så att vi sätter oss ibland på stolar för att vila och vissa av oss behöver än mer en påminnelse om detta…


Sedan insåg jag att det fungerade inte utan stolsdyna varför jag tillverkade en i papper. Jag mätte stolssitsen och gjorde en egen mall som jag först stämplade och chalkade och sedan vek och limmade ihop. Denna monterade jag direkt på stolssitsen. Sedan satte jag dit en spets strax under skarven och en figurklippt och chalkad pappersremsa som lappar lite över spetsen. Skarven mellan dynan och pappersremsan täcks av ett zigzagband i samma färg som spetsen.

Sist gick jag över alla synliga stolskanter med stickles innan jag ställde undan för att torka.

Å nu har jag en påminnelse som i alla fall jag behöver… dock behöver jag nog också nya köksstolar som kan sätta mig och vila på…

Materiallista här.

1 comment:

Essmo said...

men sicken underbar stol! såååå söt! himla kul grej!

Tack för tipset i min blogg, supersmart med handdukshängare..

ha en riktigt härlig helg,
kram K.