09 July 2010

Fjärilsask med sommaraktiviteter

Under sommarmånaden juli har flera semester för att njuta av sommaren och göra allt det där som man borde göra, men som kan kanske inte alltid kommer sig för eller ens kommer ihåg att göra. :)

För de dagar när inget är planerat i förväg har jag gjort en somrig fjärilsask fylld med olika aktiviteter som vanligen förknippas med sommaren.


På små lappar skrivs saker som du och dina nära gillar att göra. Låt allas önskemål om sommaraktiviteter komma med. Det kan handla om allt från att spela fotboll i trädgården via en utflykt i naturen till att gå på en konsert eller besöka ett museum.


Stick ner lapparna i fjärilsasken och sprid ut dem som en solfjäder över hela askens bredd och vänd asken, dvs så att texterna inte syns.


Vi vaknar en sommarmorgon, drar en lapp och gör sedan det som står på lappen. För mig är det att njuta av sommaren…


… och sätta guldkant eller tillföra glamour i vardagen…


Mall till denna ask finns här (pdf-format).

Dekorera asken så långt du kan innan montering då det underlättar. Helst om du ska – som mig – gnugga fast rub-ons. :) På den här asken har jag delat rub-ons och ja, det går om man är varsam på handen.


Alla dekorationer är färgmatchade till Maja Designs underbara papper som går i gult och orange. Eftersom pappren från Maja Design är dubbelsidiga är även insidan av asken ”dekorerad”. Förutom att de är dubbelsidiga passar de även utmärkt för så kallad ”Paper Craft” eftersom de är rätt tjocka papper som ger stabilitet till det du konstruerar.

Lycka till och se nu till att njuta av sommaren (och semestern).

Materiallista här.

2 comments:

Linda said...

Riktigt snyggt! Jag har många gånger funderat på att göra såna lappar, så att man verkligen kommer sig för att göra saker på semestern. Kanske får ta mig i kragen nu då...

maxell said...

Tackar!

Nu får jag iofs inte använda denna då den åkt till Uddevalla... och är med på mässan i helgen. :)