26 July 2010

”Live” – Canvas i svart och vitt

Jag gjorde inte bara en canvas då när jag äntligen tog tag i det hela. Det vart två. Här är den andra. Även den pryds av Maja Designs serie Sommartider. Denna gång ligger fokus på pappren - de svartvita pappren i serien - samt ett fåtal gnistrande knallröda dramatiska inslag.


Här valde jag att använda såväl fram- som baksida av de mönstrade pappren för att täcka såväl ”framsidan” som sidorna av canvasen. Jag lämnade en bit olimmad av det nedre pappret för att kunna sticka in en tag.


Alla papperskanter är uppruggade med Edge Scraper och lätt målade med vit akrylfärg för att bättre matcha in i helheten. På några ställen målade jag även med vit crackle paint.


Tagen är stämplad två gånger med en underbart grungebetonad stämpel från October Stamps. Du behöver inte vara supernoga för mönstret på denna stämpel smälter in i varandra. Se bara till att stämpla rakt. :)

De vita blommorna har röda blomcentrum i form av en gnistrande pärlstickers. Några av de vita prickarna i mönsterpappret är duttade med silverfärgad Pearl Maker.


Titelns bas är delar av förpackningen från ett av blompaketen. jag klippte till en lagom stor bit, knöt ett ginghamband runt – där jag även fäste en charm med hjälp av scrapper’s floss. I knuten sitter en vacker pin. Texten är bokstavsstickers från Basic Grey fastsatta på en namnplatta från Quickutz. Nitarna på namnplattan är små vita halvpärlor.

Den här canvasen handlar om att leva. Att vara konstrastrik, att inte se saker i svart eller vitt och att våga tillföra dramatiska inslag (rött) till såväl vardag som fest.

Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Delar av en scrapförpackning

2 comments:

Essmo said...

wow, vilken grymt snygg canvas du har gjort! Superfin å med ett sånt bra budskap oxå! =)
ha det fint,
kram på dig!

Sussie said...

Du gör jättefina alster!