13 July 2010

Love - Canvas i vitt och lime

I helgen som var deltog Creativica på mässan i Kungsbacka. Eftersom det är en blandad mässa valde vi att göra alster med betoning på heminredning. I mitt paket ingick två canvas i storlek 20*20 cm och här är den första.


Denna går i vitt och lime – två färger som varit populära inom inredning ett bra tag nu.

Jag började med att grunda canvasen med vit akrylfärg som fick torka.På det limmade jag fast en bit tårtpapper som också går över kanterna i det nedre vänstra hörnet.

Mönstrade papper från Maja Designs serie Sommartider har också fått en omgång med vit akrylfärg. Här har jag smetat ut och även spätt ut färgen för att få transparens samt lagt till vit crackle paint här och där innan de fästes på canvasen.


Remsorna eller bitarna med mönstrat papper, målad wellpapp och det gröna organzabandet går över hela bredden och syns därmed även på kanterna.


På flera ställen sitter duttar med 3D-lack och ger såväl lyster som dimension till det hela. Samtidigt påminner det om något som vi aldrig kan undvika under en svenska sommar – sommarregn och dagg.


Även de små blommorna fick 3D-lack på sig. Den gröna blomman hade innan dess fått struktur med hjälp av vit akrylfärg och stickles som jag smetade ut. Båda har blomcentrum i form av pärlstickers i matchande färger, dvs grönt och vitt.


Bladrankan är böjd och täckt med stickles. Stammens ände används som ”flygrutt” för den ena fjärilen. Alla gröna blommor har vit akrylfärg och stickles smetad på sig och den större blomman har ett helt häng med pärlstickers som blomcentrum.


Titeln är skriven med bokstavsstickers från Basic Grey som fästs på en utstansad ”nameplate” från QuicKutz. Sm nitar på namnplattan används små pärlstickers. Allt detta sitter på en bit riven och sliten wellpapp som är målad i två färger – limegrönt och vitt. Även fjärilarna har fått en omgång med stickles på väl valda ställen.

Sammantaget är det här en ljus och somrig canvas i aktuella heminredningsfärger. Den påminner även om vikten av att känna kärlek i livet. Kärlek till livet och kärlek till någon eller något du tycker om.

Materiallista här.

Icke-scrapmaterial: Wellpapp och tårtpapper

3 comments:

Essmo said...

vilken läcker canvas! Riktigt snygg!
kram på dig!

Linda said...

Otroligt snygg!!

Metal_Minish said...

Åh shit, så snyggt! *o*
Awesome work!