10 December 2008

Who is behind that spookastic mask?

Har du också sneglat på alla dessa underbara färgglada förpackningar som kommer med leksaker och annat? Jag har gjort det tillräckligt länge nu för jag tog äntligen tag i det och skapade med en sådan bit. :)


Det här är en layout som jag skapade för Skrotboken på temat Halloween där vi skulle använda så mycket icke-scrapsaker som möjligt. Jag fick med en del scrapmaterial med. :)

Först måste jag berätta om mitt icke-scrapverktyg. Vanligt hederligt sandpapper eller en slipkloss är ett stående verktyg i mitt skapande. Jag kör det nästan alltid över fotots kanter. Tyvärr sjunger min älskade slipkloss på sista versen och jag har ännu inte skådat någon ny i samma lika variant...

Angående Halloween brukar jag eller vi inte fira eller ens uppmärksamma det. I år föll jag dock för min sons ord när han såg pumporna på affären: "Mamma, snälla, kan vi inte ha Halloween hemma?". Pumpan åkte i kundvagnen och sedan var det en helg som vi sprang omkring här hemma som monster... Självklart tog vi några foton och det här är ett av dem.


När jag skapade den här sidan utgick jag från förpackningen som kom med masken ifråga. Jag klippte ut texten, letade reda på ett foto där masken var med och sedan började jag lasta på övriga dekorationer och papper. Det är två mjuka lurviga spindlar som troligen är avsedda som allmänna Halloweendekorationer. Jag hittade ett gigantiskt klistermärke som försågs med glitter. Jag skrev sedan ut några bokstäver som fick färg på sig och sedan var den långa titeln komplett. Jag valde att undvika mönstrade Halloweenpapper på denna sida och istället använde jag mig av en gammal klassiker - mulberrypapper. Pärlbandet är egentligen en juldekoration, men här fick den agera fet pärlfloss. Spets är inte en ursprunglig scrapprodukt även om det på senare år har smugit sig in en hel del underbar spets i några scraptillverkarnas sortiment. Döskallen är i samma mjuka härliga utförande som spindlarna. Klistermärket med pumpan är ett vanligt bubbligt klistermärke. En charm som troligen är avsedd för smyckestillverkning fick ta plats och med några utstansade figurer blev sidan komplett.

Klicka här för att se fler Halloweentolkningar med icke-scrapmaterial. Hoppas det kan inspirera till... hrmm... kanske en jultolkning med icke-scrapmaterial.

1 comment:

Anonymous said...

Min likaledes gammla avkomma skulle fått skrämselhicka om vi klätt ut oss till Helloween (vilka vars skivor jag faktiskt spelade häromdagen....). Han är en liten "mjukis" en flickpojke. Fanns inte tid för kontakt innan vårt besök i stora staden "S". Det var barnlämning, packning, inköpslistor, födelsedagskalas och allt möjligt annat som skulle hinnas med. Jag tror jag ska önska mig tid i julklapp.... Börjar jobba den 2 jan, så då blir det mer ordning i mitt liv ialla fall (mja, kanske inte på hemmaplan då).

Har re gott!!