12 November 2011

Holly Jolly Christmas – Inspiration och planering inför julen

Det här projektet började jag med redan i januari i år (2011). Jag kom en bit då och sedan blev det liggande. Till nu då jag visade delar av den i Creativicas blogg.

Min idé är att samla inspiration inför julen och boken ska gälla för flera år. Det blir en kombination av dels Art Journal och dels SMASH-bok genom att jag fyller på med det jag – för stunden – vill ska vara med.

Sammantaget blir det ett litet album som jul fungerar som min eller vår uppslagsbok för julen.


Utgångspunkten är en receptpärm. Den har plastpärm och är fylld med omslag, tre registerflikar samt papper mellan dem. Ja, jag använder pärmens innehåll som bas då det är både praktiskt och enkelt.

Bilden här ovan visar den första sidan. Hittills är det den enda sidan med dimension. Troligen förblir det så då jag vill få plats med mycket i julpärmen.


Mönsterpappren kommer från ett härligt julkit med matchande papper signerade Karen Foster. Pappret med ljusslingorna har torrckalkats runt var lampa för att få dem att lysa. Rudolf och de små granarna är utskurna från ett annat mönsterpapper. Titeln och julstrumpan ingår som stickers i samma kit.

Var Rudolf fick en riktigt röd mule med hjälp av röda pärlstickers. Jag har tillfört mer lyster med ett guldband samt att jag modifierat några dekorationer med olika pennor – främst en i guld och en i röd metallic.


Insidan av framsidan har samma mönsterpapper. Den har en ficka med plats för att stoppa något viktigt i.


Motstående sida fungerar som en egen del i pärmen även om den inte har någon flik. På var flik står det ”Mat”, ”Pynt” respektive ”Paket”, det vill säga tre viktiga aspekter kring julen och julfirandet. Bakom den första delen har plats får det som inte passar in i någon av dessa kategorier.

För var flik har jag valt att utgå från den ursprungliga sidan med vissa modifikationer.


Den första fliken handlar om maten inklusive bakning och godis. Här får även inbjudan, meny, dukning med mera plats.


Nästa flik handlar om pyntet. Här finns plats för en hel del pysseltips. :)


Den tredje fliken handlar om paket. Här ryms såväl önskelistor som tips på julklappar (köpta och hemgjorda). Här ryms också tips och inspiration för paketinslagning.

Notera att jag medvetet spridit ut embossingpulver över stora delar av sidan för att få snöeffekt.


Insidan av baksidan är färgglad och glad. :)

Avslutningsvis i detta inlägg – baksidan.


Baksidan var blå och med hjälp av ett sandpapper skapade jag detta mönster som färgades in med distresser i två blå nyanser. Längst ner sitter en sticker som knyter samman de glada temat som julen förhoppningsvis innebär...

Tips

Några av de sidor jag visat ovan fungerar lika bra som julkort. :)

Utmaning

Skapa något där du kan samla julinspiration. Välj själv om du vill göra det för julen 2011 eller för fler jular.

Alternativt kan du göra som Anki visade tidigare i veckan och förbereda julscrappingen för 2011. Se mer i Creativicas blogg.

Materiallistor finns här.

Kom ihåg far imorgon
maxell


Icke-scrapmaterial: Receptpärm att altra samt äldre spets

4 comments:

misty said...

beautiful and fun! Have me in the mood for Christmas!

Tinto said...

Snyggaste receptboken jag sett iaf! Vad roligt det var att kika in här och se vad du är up to lately. Massor av fin och inspirerande mini-art, bla spelkortet!

Arvet said...

Läckert! Min receptpärm ligger fortfarande orörd. Kanske dags att ta itu med den!

Sara said...

Wow, den här var ju superläcker! Gillar alla små detaljer!