03 June 2009

More-is-more vs less-is-more

Frågan jag måste ställa mig är

Varför?

Varför kan jag inte hejda mig utan öser på mer och mer och mer och ännu mer?

Nu senast när jag plockade och skapade fick jag faktiskt be min så kallade pic att säga åt mig att sluta. Det gjorde han, men inte fan slutade jag för det... ;)

Nej, det känns bara inte klart som det är just nu. Kanske ändrar jag mig, kanske inte. Men jag kommer defintitivt inte att ta bort något. Det är ett som är säkert...

Hur sjutton skapar folk som inte öser på med saker å ting? Kan någon vänlig själ upplysa mig om det?

Det inte så att jag inte kan göra enkla och sparsamt dekorerade alster, det är bara det att jag är mer en "more-is-more" än en "less-is-more" och därför vore det intressant att höra hur olika personer egentligen resonerar i sitt skapande.

2 comments:

Samara said...

Hur jag resonerar ?
Jag vill inte dränka fotot helt enkelt, och jag vill att rubriken ska synas.
Tycker att jag blivit bättre på sistone med att dekorera, men oftast vill jag ju att bilderna inte ska koma i skymundan av en massa saker, och har jag för fint bakgrundspapper så vill jag ju inte dölja det heller, hihi.

maxell said...

Samara: Det där är en mycket god anledning. Att fotot ska synas - hela fotot. Dock tycker jag ofta att jag lätt kan lägga saker över kanterna utan att det stör för mycket. Tänk bara på overlays. De har ofta något motiv i kanterna som delvis skymmer fotot. Självklart undviker jag att täcka över saker jag vill ska vara synliga och ibland... ja då täcker jag saker som jag inte vill ska synas. ;)

Mönstrade papper ja. Såna är kluriga. Det är säkerligen därför som jag föredrar regelbundna mönster, kladdar i extra på vissa detaljer, vrider och vänder och framförallt provar in bitarna innan jag ens skär eller klipper till dem...