10 June 2011

Heavy Metal - sommar, sol och bra(tm) musik

Enligt mina erfarenheter har det alltid varit kanonväder denna vecka och helg var år. Det passar perfekt för finns det något bättre än underbart väder när det är fest eller festival? Ja, det är fullt ös just i detta nu. Jag talar självklart om SRF, det vill säga Sweden Rock Festival – den största festivalen av dem alla!

Jag har inte många foton från mina festivalbesök överlag, men några finns. Ett av dem har jag scrappat här med en tidsmässigt passande rockig layout för Creativica...... heavy metal!


Början till denna layout är svart cardstock som målats med vit och – i stort sett – självlysande knallrosa akrylfärg. På detta har jag sedan stämplat i vitt med ett antal olika stämplar samt använt stjärnformig punchinella som stencil tillsammans med vit gesso. Tidigare har jag publicerat en tutorial i Creativicas blogg - klicka här för att hitta den. I varsitt hörn sitter också tapetbitar i matchande färg.


En sådan här layout kräver också sitt mönsterpapper och sitt foto. :) Mönsterpappren från Canvas Home Basic som går i svart och vitt är perfekta. Jag ville dock inte har min layout för svart-vit så jag valde att färga in några av mönsterpappren, det vill säga ge det vita en färgton. Fotot är taget "in action", det vill säga på en festival. Det är utskrivet på slätt vittpapper och färglagt med distresser på samma sätt som jag gjort tidigare på en steampunklayout. Enkelt och effektfullt.

Titeln för layouten består av dels lappar som jag skrivit ut och dels en detalj som kommer från en leksaksförpackning. Här är det en bil i "metal" som liten man fick en gång i tiden.

Tips: Glöm inte att kika på förpackningar av alla de slag. Klipp ut och använd.


Dekorationsmässigt hjälper stämpling och stencilmålning till, men jag vill gärna har än mer. Såväl över som under fotot sitter så kallade raindots i var prick på mönsterpappret. Det ger dimension och intresse. Under fotot sitter också pompomband samt ett organzaband i matchande färger. Organzabandet löper mellan två loopy brads och på det hänger en notcharm. Som extra detalj satte jag även dit blingstenar i tre olika storlekar på var sin sida om knuten där charmen är fäst. Slutligen är det en extra rund brad och en skruvkork i metall. Den senare är tillplattad innan den modifierades något och limmades fast.

Tips: Hittar du icke-scrapmaterial som du tycker är för bulkigt att använda, platta till dem. Eventuella ojämnheter och skavanker som uppkommer ger karaktär.

För mig var det solklart att använda Canvaspappren till detta kontext. Ett annat kontext för samma papper har visats tidigare i Creativicas bloggett zooalbum av Umenorskan. Självklart finns det fler… vilka ser du?

Materiallista finns här.

Icke-scrapmaterial: Raindots, sandpapper, tapetbitar, detalj från leksaksförpacking samt en skruvkork

2 comments:

Marie said...

Älskar det där fotot, och färgkombinationerna. Mycket snyggt!

Elin said...

Riktigt snygg LO!! Har inte kommit iväg på Sweden Rock, men det står på önskelistan, för är det någon festival jag skulle åka på så är det DEN!!! Jäklar va mycket bra musik!!!