04 June 2011

Faith - Tavla med romantik och shabby chic

Här är en present som passar för flera tillfällen – konfirmation, bröllop, skolavslutning (även till lärare), student, födelsedag, mors dag, värd- eller värdinnegåva, gå-bort-present till en sommarbjudning. Kort sagt passar den för de flesta tillfällen. Det kan vara en liten fördel om mottagaren tycker om romantiskt och shabby chic, men det är inget egentligt krav. :)


Det handlar om en tavla. Den går att göras med valfri slät ram. Måla ramen och trädelarna (staketet). Låt torka. Slipa bort färg här och där. Montera staketet på ramen och dekorera med passande dekorationer samt mönsterpapper.


Jag valde ett mönsterpapper från Papir Design. Det går i ljust rosa och är fyllt av rosenknoppar. Därav var rosa rosenknoppar givna som dekoration.

I övrigt är det en vintagebild, några brads, satinband, spets samt en stämplad blomma. Den senare är stämplad direkt på mönsterpappret och färglagd med torra chalks.

Notera också att jag målade med vit akrylfärg på mönsterpappret för att förstärka det slitna distressade utseendet.


Staketet sitter alltså utanpå ramen och på den sitter ytterligare dekorationer (en satinros och en vit fjäril med rhinestenar). Jag valde att plocka bort glaset i min ram eftersom det är roligare med dimension även i själva tavelmotivet.

Denna tavla är både romantisk och går i shabby chic. Självklart kan andra stilar väljas. Ett aktuellt tema är till exempel att göra en sommarstuga med flaggstång och molnfrihimmel bakom ett staket, det vill säga en svensk sommartavla. :)

Materiallista finns här.

Med önskan om en trevlig helg och en bra nationaldag på måndag
maxell


Icke-scrapmaterial: Tavelram samt träbitar

No comments: