01 July 2011

Sommarparadis och Skärgårdsliv

Idag skriver vi juli anno 2011. Sommaren kom tillbaka rejält denna vecka med sol och återigen sol. Det har varit kanonväder första veckan på liten mans officiella sommarlov. Det räknas även om regnet bokstavligen vräkt ner och åskan gått mest hela dagen idag. :)

Sommar, sommarlov och semester. Någon gång brukar vi besöka ett sommarparadis och här kommer en layout med foton därifrån.


Maja Designs serie Skärgårdsliv är som gjord för att scrappa dylika foton från såväl skärgård och vatten överlag. Dessutom passar de bra tillsammans med ett härligt somrigt block från Fancy Pants (Beach Bum). :)


För denna layout har jag valt ett något mörkare blå bakgrund som jag dock ljusat upp med såväl akrylfärg som waxakvarell. Akrylfärgen är enkel och rolig att arbeta med på detta vis. Blanda eventuellt med vatten för ökad transparens. Smeta på och ut – det torkar i ett nafs. På det kan sedan waxakvarell läggas och målas ut för att få än fler färgskiftningar och effekter. Busenkelt!

Lägg till detaljer som stämplar och blingstenar. Stämplarna här är moln från ett roligt svenskt stämpelset samt stämplar eller delar av stämplar från ett vackert stämpelset som är både prisvärt och användbart till det mesta. Molnen är stämplade med mörkblå färg och sedan färglagda med vaxakvarell i samma färg som använts på bakgrunden. Den stämpeldyna jag valde blandas inte ut med vattnet som tillförs. Alternativt kan stämplas med en vattenlöslig dyna (till exempel distresser) för att få en diffusare kant runt molnen.

Swirls, text och ”damasker” kommer från det andra stämpelsetet och är stämplade med vit färg. Notera att jag valde att hellre använda delar av stämplarna framför hela stämplar för att få den effekt jag ville, det vill säga en något collagebetonad stämpling som tillsammans med färger har influenser från så kallad Art Journaling.


De vackra blå blingstenarna passar bra för bilder och foton med vatten. Sprid ut dem över ytan på det sätt du känner att de passar bäst.


Maja Designs serie Skärgårsliv passar som sagt bra ihop med papper från Fancy Pants – Beach Bum. Här är det utklippta vimplar som fått extra streck med en smal svart penna samt något extra mönsterpapper.

Den ena sidan av den nedre remsan på Maja Designs mönsterpapper har positionsangivelser. Klipp ut några och använd som mönsterpapper, detaljer och dekorationer till foton tagna vid eller på vattnet.

Här syns även ytterligare en stämpel från det svenska stämpelarket – en vimpel. Även den är färglagd med vaxakvareller. Här valde jag en riktigt smal pensel och hämtade upp färgen från kritan till penseln. Bredvid vimpeln syns en jolle och ytterligare några blingstenar. Detaljer och återigen detaljer. Lägg lite tid på dem – kanske inte var gång, men någon gång emellanåt. :)

Vad är ditt sommarparadis och hur scrappar du det?

Med önskan om en regnfri helg

Materiallista här.

No comments: