10 December 2010

Jul igen – Kort med Maja Design ”Fröjdefull jul”

Ett ”enkelt” julkort med vit kortstomme, två mönsterpapper från Maja Designs ”Fröjdefull jul”, stämpel med texten ”Nu är det jul igen”, Stickles i rött och silver, en mörkröd penna samt röd spets. Svårare än så behöver det inte vara att skapa ett julkort.


Pussla ihop mönsterpappren så att de täcker i stort sett hela kortet och lägg till horisontella ”avdelare” över skarvarna mellan mönsterpappren. Stämpla en hälsning som klipps ut och eventuellt ramas in. Fäst hälsningen med 3D-kuddar och så att det överlappar den vertikala skarven mellan två två mönsterpapper.


Välj samma papper överst och underst för att ge en helhetsinramning till kortet. Här passade jag på att – för den nedre delen – måtta in en del av jultexten som finns på mönsterpappret (se den nedre bilden här ovan).

Variera de horisontella ”avdelarna”. En röd spets uppe och en bit rivet papper nere. Det vita pappret lade jag så att det ser ut som tomteflickan går eller dansar över snö… (se den nedre bilden här ovan).


Här börjar det bli riktigt roligt. Jag bestämde att det måste gå att glittra de dansande tomtebarnen. Med varsam hand och lätt tryck fyllde jag i röda detaljer med stickles i färgen Xmas Red och gråa detaljer med stickles i färgen Silver. Visst är det sånt där extra pillirigt att hålla på med, men jag tycker att det var värt det. Se här ovan hur läckert det glittrar om kortet.

Avslutningsvis är det dags för en hälsning. Jag maskade bort den första övre delen av stämpeln från Tingtura – den som säger ”Nu är det”. Detta görs genom att endera täcka det du stämplar på med en post-it eller låt bli att färga in den delen av stämpeln. Klipp eller skär ut den stämplade hälsningen. Rita en ram runt om i matchande färg. Eventuellt fyller du också i runt bokstäverna och i detaljerna runt bokstäverna för att matcha den ritade ramen. Fäst hälsningen på 3D-kuddar för att få dimension till kortet.

Nu är det klart för att sprida julglädje till någon. :)

Materiallista finns här.

Icke-scrapmaterial: Vanligt vitt skrivarpapper

No comments: