31 March 2009

Mera godsaker


Scraps4Fun firar en pånyttfödelse av sin blogg med att att lotta ut ovanstående "våriga" paket. Pågår till 31a mars.


Stacey med bloggen Primarily Primitives lottar ut vintagegodis. Hela bloggen är fylld av härliga gamla foton som jag inte kan se mig mätt på. Gör minst ett besök i Staceys blogg. Pågår till 31a mars.

Some say that what goes around...

... always comes around.

Tivolibesök med små barn kan vara ett äventyr i sig. Den här gången besökte vi i och för sig en djurpark, men en djurpark som har ett stort tivoliområde. Såklart var det svårt att slita sig från alla dessa saker som gick runt och runt och runt.


För den här layouten valde jag att bygga vidare på alla de färger som återfinns i de två fotona. Resultatet är exakt så snurrigt och färgglatt som det kan vara på ett tivoli. :)


Jag har verkligen stämplat loss, klippt, målat och ritat på den här layouten. Den täcker hela eller som Eve skulle uttrycka det "It's all over the place". ;) Säkerligen är det här vad som kan sägas vara en typisk maxellayout. Eller?

För fler alster inspirerade av tivoli och cirkus - se här.

30 March 2009

Det är ändå kul med snö

Trots att det vart så där förbaskat tokigt med snön i år gillar jag den. Jag kan inte annat. Det är ombonat och ljust och mysigt med snö. Så det så. :) I helgen kom det ännu mer här och vi vart ute och lekte en del. Det är helt enkelt något speciellt med en snöig vinter.

På temat snö och vitt var jag på jakt efter vit inspiration i en hel rad olika inredningsbloggar. Shabby chic är en populär stil i inredningssammanhang och även i scrapsammanhang. Inredningsmässigt handlar det ofta om vitt och återigen vitt. I scrapsammanhang handlar det mer om det som liknar vintagestilen med ruffiga och slitna effekter tillsammans med blommor. Jag tog fasta på inredningsstilen shabby chic och skapade en vit layout med snötema (om än med några blå detaljer).


För att skapa i vitt krävs det i princip att lager och strukturer används - kanske tillsammans med några olika nyanser av vitt. I mina ögon är det helt ok att lägga till silver eftersom det ofta anses vara vitt. :)


Ett annat bra tips är att använda genomskinligt material som overlays och glitter. Jag använde mig även av embossing i något som mest kan liknas clear med en viss svag vit nyans. Jag har använt olika papper som har sin egen karaktär och piffat till med extra glitter för snöeffekt. Titeln är en klassiker och den passar helt enkelt.

Fler snöinspirerade alster hittas här.

29 March 2009

Riktiga konstverk och en utlottning

Jag har aldrig tvivlat på Yoorees förmåga att trolla med färger och strukturer för att skapa riktiga konstverk. På sista tiden har hon givit sig själv fria händer och... ja se själva i Yoorees blogg va underbart härligt det blir.

Exakt såna konstverk som använder sånt material och såna tekniker som jag sedan 2004 tänkt att oj, såna borde jag ge mig i kast med. Jag har såklart fegat en del eftersom jag inte riktigt vågat mig på att ösa på med färger i sjuttioelva lager hur som helst. Men... den dagen jag inte längre behöver plocka ihop allt kladdande från nyfikna små fingrar. Då... ja då ska jag också "måla". ;)Passa samtidigt på att vara med i Yoorees utlottning av scraprelaterat godis. Avslutas 29e mars. Avslutad.

Sist måste jag också passa på att tacka Yooree för brev på posten. Det är en utmaning som jag ska bita tag i endera dagen. Håll utkik. :)

27 March 2009

Snö och is kan verkligen ställa till det...

Nu har tiden bara rusat iväg utan att bloggen blivit uppdaterad. Well. Saker å ting blir så ibland.

Äntligen har vi i alla fall fått ordning på pannan i huset och vi slipper frysa arslet av oss. Vi har även lyckats sätta fast altanen som bokstavligen lossnade från huset. Dessa två saker har tagit en hel del tid och energi på sista tiden varför i princip allt annat blivit lidande... Men nu kör jag med en liten uppdatering.Jag skrev så här i Skrotbokens blogg om detta kort.

Februari är en kall månad. Jag har upplevt en del frusna incidenter under årens lopp. I år valde jag att vara på den säkra sidan och skapade ett tackkort som jag kan använda när räddaren kommer till min eller vår undsättning så att vi slipper förfrysa tårna...

Frågan är nu om jag var lite väl cyn(i)sk... ;)


Glömde jag nämna att det snöade här idag? Det gjorde det.

För fler snöinspirerade alster - se här.

03 March 2009

Snödrivor och godis

Även om det suger riktigt riktigt illa att skotta gillar jag vintern och snön. Jag gillar det massor. I år har vi även riktig vinter. Det är enorma snödrivor här. Allt är vitt. Vitt. Vitt. Perfekt för alla sportlovslediga åsså min lille man då. Han har hela tre snökanor här på tomten inklusive trappor... ;)

Apropå snön vart såklart det "väntade" snöfallet en till två dagar försenat. Det resulterade i att jag stod här utan skotthjälp. Samtidigt äger jag inte någon spade längre. Helgens bravader att få ihop en vintrig grillplats inkluderade snöskottning av gräsmatten. Den har ett snödjup på dryga metern och någon var lite för stark kontra spaden... Men ikväll förbarmade sig min ömma moder över oss med en backupspade som hon råkade ha. Tack!

Nu sitter jag här och försöker varva ner och ignorera smärtorna... Det går så där. Lite hjälp på traven att dra upp mungiporna fick jag när jag råkade på bloggodis i Marits blogg. Hon firar 15 000 besökare och 13 000 besökare i två bloggar med att lotta ut godis.


Sånt godis är inte så värst farlig även om det kan orsaka ett visst beroende. ;)

Vill du också chansa? Klicka här. Å det är visst idag vi ska skriva om jag inte har fått allt om bakfoten...

What's going on?

Jag ligger back med uppdateringar här i bloggen. Det händer en hel del i mitt liv som prioriteras, men jag skapar mellan varven. En del saker som jag skapar är "hemliga", medan annat kommer så snart jag hinner med att lägga upp dem här.

Jag håller även ett litet öga på besöksräknare och snart slår den om till många nollor. Visst är det skoj med besök? Jag vet att tiden är en trång resurs för alla inklusive mig själv. Samtidigt är jag såklart lite nyfiken på vilka som kikar in här numera.

Lämna gärna en kommentar eller två innan du klickar dig vidare. ;)

Fear and Loathing in Las Vegas

Film har en speciell plats i mitt liv. I Skrotbokens regi har vi skapat om, kring och med film. Jag valde att ge mig själv en ordentlig utmaning genom att scrappa om en något annorlunda film.


Fear and Loathing in Las Vegas är en sån där film som du endera gillar och uppskattar eller nästan hatar och inte alls förstår. Jag gillar den. Den är urflippad och bitvis är det svårt att hänga med i alla svängar. Det är en film som kan ses mer än en gång, men det bör gå en viss tid mellan gångerna. Filmen hör till en av de som kultförklarats och om du inte redan visste det är den baserad på en sann historia.


Fotona är tillåtna att använda och jag har valt att bygga vidare på färgerna i dem. Den guldfärgade bakgrunden står för det glamorösa Las Vegas och den amerikanska drömmen. Det röda symboliserar såväl olycklig kärlek som smärta.

Över hela layouten har jag stämplat med olika stämplar som passar in i sammanhanget. Bakgrunden är så oscrappig som det den kan bli. ;) Åsså kom öljetter till användning. Det är inte varje dag som det händer, men skoj när det väl sker.

För fler alster med filmtema - klicka här.

01 March 2009

Skrotboken har en ny skissutmaning - sneakpeak

Idag är det första dagen i en ny månad. Det innebär att Skrotboken presenterar en ny skissutmaning.Den här gången har jag gjort en stjärnspäckad tolkning... ;)

Passa på att tolka Sofias härliga skiss. Mer information hittar du i följande inlägg i Skrotbokens blogg.

Rock me bebe

Det här kortet skapade jag med premisserna att det skulle vara ett kort till alla hjärtans dag som gick i brunt och gult.


Att svart passar med gult vet jag och tänkte att va sjutton, det måste bli bra och eventuellt lite mjukare med brunt och gult. Nu råkade jag få in en del vitt och svart här med. De mönstrade pappren var inte helt gula och jag vet inte varför jag inte ritade motivet med brun penna istället för svart... Fast kontraster är bra det med. :)

Det här kortet har fått en ägare som vart glad. Det gjorde mig glad. ;)

Bite me


Vad ska jag skriva om det här kortet? Det går i kärleksfull rosa och älskade rött. Det har två motiv som är ritade av mig. Jag råkade ha dessa två motiv framför mig och gjorde som jag gjorde. ;)

Feeling blue without you

Jag brukar ofta tänka i termer av landskap när jag skapar. Att fortsätta bygga vidare på ett foto eller bygga upp en scen för ett kort. Därför tog jag inget sjumilakliv när jag hoppade på ScrapAddicteds utmaning att skapa i landskap.


Jag valde att utmana mig själv lite genom att skapa ett "annorlunda" landskap. Kortet talar för sig själv om alla dessa floder som kan komma...


För att få extra effekt la jag ett extra lager på regndropparna, hjärtat, några vågor och prickar runt såväl molnen som hela det mönstrade bakgrundpappret.